Skip to main content

Introducere

Dupa ce ai ales gazduirea si domeniul pentru blogul tau, asigura-te ca incepi sa lucrezi la procesul SEO si la crearea de continut. Impreuna cu designul si programarea site-ului, acestea sunt aspectele care iti vor mentine blogul la un standard superior. Bloggerii simpli fara experienta, intotdeauna, fac cel putin 3 greseli mari legat de blogging si blog. Aceste greseli trebuie evitate altfel distrug experienta vizitatorilor blogului tau si pot sa incurce procesul de SEO sau design-ul prietenos.

Aceste greseli sunt:

Afisarea imaginilor in partea gresita a articolului

Atunci cand scrii continut sau cand faci design-ul blogului tau, trebuie sa tii cont, neaparat, de perspectiva vizitatorului. Cum va vedea el si ce ii va atrage atentia. Ar trebui sa eviti afisarea imaginilor in partea dreapta si asta pentru ca o imagine este cat 1000 de cuvinte si vizitatorii mereu vor citi sau se vor uita pe monitor de la stanga la dreapta si nu de la dreapta la stanga. Prin urmare imaginea atasata in articol si aflata in partea dreapta, va fi ultima vazuta si nu va atrage atentia instant astfel incat sa il faca pe vizitator curios si sa mai ramana pe blogul tau. De sigur, exista si exceptii cum ar fi arabii care citesc de la dreapta la stanga si in acest caz lucrurile sunt pe dos, daca publicul tau tinga sunt arabii. De obicei, imaginile arata bine daca sunt centrate in mijlocul articolului.

Scrierea unui singur cuvant sau a catorva cuvinte pe un singur rand de-a lungul mai multor randuri 

Nu este deloc ok, sa scrii un singur cuvant sau un grup de cateva cuvinte pe un rand de-a lungul mai multor randuri. Daca vrei sa descrii o imagine, poti sa faci asta scriind o scurta descriere sub ea, de maxim 5 cuvinte. Dar nu este ok sa scrii un articol intreg in care apare cate un cuvant pe rand sau grupulete de cuvinte. Textul unui articol ar trebui scris pe toata latimea posibila a articolului. Daca nu respecti aceasta regula nescrisa, vei enerva vizitatorii care nu iti pot citi usor textul si vor renunta sa mai ramana. Repetand acest proces gresit de scriere a textului va frustra chiar utilizatorii si vei ramane cu blogul gol golut.

Implicit, anumite teme si pluginuri creaza o scurta descriere a articolului care are un design eronat afisandu-se cate un cuvant pe rand. De asemenea, daca folosesti o imagine mare si o aliniezi la dreapta sau la stanga unui text, textul tau va avea unul sau cateva cuvinte pe linie ceea ce este greu de urmarit.

Scrierea titlurilor scurte

Daca vrei o groaza de continut de calitate, vizitatorii, comentarii si conversii, trebuie sa folosesti titluri lungi, sugestive si frumoase. Aceste titluri ar trebui sa fie mai lungi de 5 cuvinte. Cand scrii despre Web Design, ar fi ideal ca in titlu sa ai acest grup de cuvinte si sa te concentrezi si in articol asupra acestui grup de cuvinte cheie. O versiune scurta a titlului poate fi folosit ca si subtitlu in articol.

Folosind titlurile potrivite, poti atrage persoanele potrivite si poti ajuta blogul tau sa urce in cautari in motorul de cautare Google crescand automat numarul de vizitatori.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp