Skip to main content

Greseli generale

Multa lume crede ca internetul ofera oportunitati instant de a face bani fara a lucra sau fara a investi bani in resurse si oameni, mai ales atunci cand vine vorba de crearea unui site. Implementarea unui site este un intreg proces care trebuie realizat in mai multi pasi si nu este recomandat sa sari peste vreun pas pentru ca poti sa pierzi bani si timp.

Ca si in viata reala, offline, cand vrei sa creezi o casa, incepi cu fundatia sa si ultima parte este acoperisul, la fel se incepe si in cazul crearii unui site. Trebuie sa cumperi un domeniu care sa poata fi accesat de vizitatori, o gazduire care iti va tine site-ul, un designer care isi va aranja site-ul, un consultant SEO care scrie cum si ce sa scrie pe site. Aditional trebuie sa iti urmaresti competitorii, sa te documentezi in legatura cu optimizarea motoarelor de cautare si chiar sa investesti in marketing cumparand reclame.

Proprietarii de site-uri in special cei care nu au nici o cunostinta legata de site-uri si se gandesc ca aruncand bani rezolva rapid si bine totul fac 3 greseli care ar trebui evitate.

Lipsa strategiei intregului proiect

Orice site, inainte de a incepe lucrul la el, are nevoie de un plan. Care este scopul sau, care sunt site-urile similare, care este grupul tinta? Acest plan trebuie sa fie bine pus la punct si urmat corespunzator. Din pacate, majoritatea proprietarilor de site-uri, nici macar nu stiu exact ce vor. Acestia doar spun nisa dedicata site-ului, dar nu spun culorile preferate, designul, structura sau functionalitatea dorita. Uneori vin si cu exemple, dar tot nu stiu daca vor sa copieze aspecte din exemple sau vor ceva diferit. Intregul proiect trebuie sa fie perfect si este indicat ca fiecare persoana sa faca exact munca pentru care este calificata. Prin urmare programatorul nu ar trebui sa scrie continutul.

Folosirea unui intermediar

Multe persoane, datorita lipsei cunostintelor in ceea ce privesc site-urile, folosesc intermediari care sa vorbeasca pentru ei cu un freelancer sau o agentie. In acest caz, se pierd bani si timp. Bani, pentru ca si intermediarul va incerca sa isi ia un comision. Timp, pentru ca intermediarul nu va intelege exact ce vrei si va transmite mai departe lucrurile si mai vag decat le-a inteles el. Cel mai bine este sa vorbesti direct cu prestatorul si sa ii explici cu cuvintele tale ceea ce doresti, iar el te va intreba mai multe detalii la care tu vei raspunde. De asemenea, intermediarii pot fi chiar agentii sau freelanceri, dar care nu au cunostintele necesare sa faca un proiect si subcontracteaza adevaratii prestatori.

Echipa de un om

Angajarea unui singur om pentru a lucra la proiectul tau este o greseala foarte mare mai ales daca ai asteptari mari. O echipa ar trebui formata din cel putin trei oameni: un programator, un designer si un consultant SEO. Nu poti sa te astepti ca proiectul tau sa fie finalizat rapid si perfect cu toate amanuntele pe care le-ai spus doar cu o echipa de un om. Aceste greseli vor deveni tot mai mari si in timp vei simti, din punct de vedere financiar, problemele. Nimeni nu va lucra la un proiect pentru o suma mica si rapid asa cum am vrea.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp