Skip to main content

Serviciile web

Sunt foarte multe servicii web care iti pot imbunatati site-ul in moduri cum nici nu te-ai gandit vreodata. De exemplu, Facebook te ajuta sa iti faci mai vizibil site-ul si mai popular brandul. Google Webmaster Tools te ajuta sa incarci un XML sitemap si sa vezi cum se indexeaza site-ul tau. Google Analytics este pregatit sa iti ofere statisticile legate de site-ul tau, pe cand Google Ads te ajuta sa promovezi site-ul prin reclame. W3C este un serviciu web unde verifici codarea site-ului tau, CSS validator iti valideaza codul CSS. Un alt bun exemplu este Browser shots unde poti testa site-ul pe mai multe navigatoare de internet si siteme de operare. Matt Kersley’s Responsive Web Design Testing Tool te ajuta sa vezi cat de bine raspunde site-ul tau la versiuni mobile, la latimi diferite si dispozitive diferite.

Dar cu siguranta nu stiai de urmatoarele unelte/ servicii web care iti pot ajuta site-ul.

Nibbler

Nibbler te ajuta sa testezi site-ul in mai multe moduri. Trebuie doar sa intri pe adresa http://nibbler.silktide.com/ si sa scrii site-ul tau, dupa care apesi butonul Test si astepti dupa raportul care se genereaza. Acesta include cate o nota pentru mai multe categorii asa cum ar fi accesibilitatea pentru utilizatori cu probleme sau de pe telefon, experienta utilizatorilor, marketing care arata cat de popular este site-ul tau si tehnologia reprezentand nivelul de design al site-ului si modul cum a fost construit. In plus, fiecare dintre aceste categorii are si o subcategorie.

Raportul complet contine informatii despre pagina de Facebook, Analytics, calitatea codului, popularitate, prospetime, imagini, responsivitatea pe diferite dispozitive, link-uri interne, comportamentul serverului, titlurile de pagina, antetele, link-uri catre site, cuvinte cheie, printabilitate, formatul link-urilor, varsta domeniului, cantitatea de continut, Twitter, interesul social si altele. Sunt testate 5 pagini ale site-ului tau si pentru fiecare subcategorie ai si cate un sfat sau truc impreuna cu informatiile necesare sa iti imbunatatesti site-ul.

Pingdom Website Speed Test

Acest serviciu, valabil la http://tools.pingdom.com/fpt/, testeaza viteza site-ului tau. Trebuie sa scrii adresa site-ului si sa apesi butonul Test Now. Sunt disponibile si setari cum ar fi salvarea testului, publicarea testului si de unde vrei sa se ruleze testarea: Amsterdam, Dallas, Merlbourne, New York, San Jose sau Stockholm.

Dupa ce testul s-a finalizat, poti sa vezi data cand acesta a fost inceput si poti sa il trimiti pe Twitter, Facebook sau email colaboratorilor tai. Poti si sa compari viteza site-ului tau cu a altora. Testul verifica viteza de incarcare a mai multor pagini, de la cele cu continut simplu pana la cele cu imagini sau ceva mai complicate. Puteti vedea atat dimensiunea fiecarei pagini, dar si timpul necesar pentru incarcare. La indemana, se afla statistici reale in ceea ce priveste  nivelul de caching al browserului, cererile necorespunzatoare, redirectionarile si asa mai departe. Exista si o sectiune a testului care analizeaza raspunsul serverului, erorile clientului, erorile de conexiune si multe altele.

Robots.txt Checker

Cu aceasta unealta, verifici daca  Google Bot si alti boti de la motoarele de cautare au reusit sa indexeze corect parti din site-ul tau. Robots.txt Checker te ajuta sa vezi unde au acesti boti acces si daca il au asa cum ar trebui. Erorile vor avea un fundal roz si aveti si optiunea de a ascunde comentariile si spatiile vechi din fisierul robots.txt al site-ului tau.

 

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp