Skip to main content

WhatCMS

Daca ai vazut un site care iti place si ai vrea si tu sa faci unul la fel sau sa copiezi anumite lucruri de la el si nu stii cum sa incepi, ei bine, ai putea incepe prin a afla ce platforma de management al continutului ruleaza pe ea. Printre cele mai populare platforme sau in engleza CMS, enumeram: WordPress, Joomla si Magento. Pentru asta ai site-ul https://whatcms.org/. Iti arata exact atat platforma, cat si limbajul principal de programare si baza de date, dar si tipul serverului pe care ruleaza. In plus, are un buton separat prin care vezi si gazduirea. In acest fel poti si tu sa iti cumperi de la aceeasi gazduire site daca vezi ca site-ul se incarca super repede.

App Synthetic Monitor

Cu aceasta unealta poti sa verifici daca site-ul tau este accesibil si din alte tari. Ai la dispozitie peste 90 de statii de monotorizare din intreaga lume incluzand tari din Asia, Europa, Australia, Africa si America. App Synthetic Monitor poate fi accesat la  https://asm.ca.com/en/ping.php.  Poti sa vezi pachetele de date pierdute, impreuna cu o lista lunga de statii impreuna cu IP-ul si statusul pentru fiecare conexiune. Bineinteles, si alte date sunt disponibile

Dynamic Drive

Daca vrei o suita de unelte online, poti folosi cu siguranta Dynamic Drive, disponibil la http://tools.dynamicdrive.com/. Printre cele mai importante, enumeram optimizatorul de imagini Image Optimizer, folosit uneori chiar si de web designerii care fac site-uri impreuna cu FavIcon Generator si un generator de meniuri All Levels Menu Generator. Aditional, ai si unelte cum ar fi Email Riddle care securizeaza un e-mail, Button Maker care creaza butoane, Animated Gif Generator cu care creezi imagini animate de tip Gif, un generator pentru fisierul .htacccess si multe altele.

 

Net Renderer

Daca vrei sa verifici cum si daca site-ul tau ruleaza eficient si corect pe mai multe versiuni de Internet Explorer cum ar fi 5.5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 si asa mai departe, poti folosi http://netrenderer.com/. Desi nu iti vine sa crezi, sunt foarte multi oameni, mai ales cei care nu folosesc internetul decat in scopuri strict recreative si pentru a naviga, care folosesc inca Internet Explorer. Deci ai sansa sa ai un posibil client sau macar vizitator care foloseste acest browser. Odata ce introduci adresa site-ului care te intereseaza, apasa butonul Render si vei vedea exact cum se vede site-ul folosind browserul ales. In functie de versiunea de Internet Explorer aleasa, site-ul s-ar putea chiar sa nu fie disponibil datorita versiunii limbajului de programare si a tehnologiilor.

Feed Validation Service

Daca ai un blog sau un site de stiri, ar fi bine sa verifici si feed-ul acestuia. De obicei, feed-ul este folosit de agregatoare care trimiti intr-un mod simplu si scurt stiri celor care s-au abonat la ei. Chiar si Google are un asemenea feed. Acestea sunt primite pe mail si nu contin articolul integral sau elemente media cum ar fi imagini sau video. Poti verifica feed-ul folosind un serviciu de validare cum ar fi cel de la W3 disponibil la http://validator.w3.org/feed/.

Pur si simplu, pui adresa site-ului tau si apoi apesi pe butonul de langa. Un raport va fi generat si daca totul e ok, vei primi acest mesaj, altfel vei avea mai multe mesaje care iti vor arata atat erorile, dar si atentionarile. De obicei, primesti sfaturi si primesti indicatii pentru a rezolva problemele aparute. Daca totul e ok, poti chiar sa pui un banner de la ei in care arati vizitatorilor tai ca feed-ul tau e perfect!

 

Pe internet, sunt disponibile foarte multe unelte pentru diferite domenii care te pot ajuta sa iti creezi site-ul asa cum trebuie. Daca cauti pe Google, sigur gasesti exact pentru ce ai nevoie: de la marketing, la optimizarea motorului de cautare Google, la design, administrare sau chiar programare.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp