Skip to main content

Unele dintre cele mai populare, folositoare, creative si interesante unelte pe care sa le folosesti fie sa verifici, creezi sau sa imbunatatesti site-ul tau ar fi urmatoarele:

Net Tuts

Pentru programare web sau tutoriale legate de site-uri gasesti tutoriale video, exemple si chiar modele gata facute pe site-ul Net Tuts, iar pentru WordPress pe WordPress Tuts. Printre cele mai populare tutoriale video sunt cele in care ti se arata cum sa tai un fisier PDS si sa il transformi intr-o tema de site folosind scripturi gratuite. La dispozitie ai si resurse cum ar fi cursuri, idei, teme si scripturi gratuite.

Matt Kersley’s Online Responsive Tester

Daca vrei sa verifici cat de ok este site-ul tau pentru mai multe dispozitive si rezolutii atunci poti folosi site-ul lui Matt Kersley care testeaza cat de responsive este un site pentru diferite dispozitice a caror latime este: 240, 320, 480, 768 sau 1024.

Fount

Daca ai gasit pe internet un font, insa nu stii care este si vrei sa il folosesti si tu pentru site-ul tau, atunci ai putea folosi Fount. Acest mic site te ajuta sa identifici fonturile de pe diferite site-uri, facand un bookmark in browserul tau cu un script special pe care il apesi atunci cand ai gasit un font care iti place.

Librariile jQuery

Daca vrei sa creezi lucruri cu adevarat frumoase si animate, ar trebui sa folosesti librarii jQuery. Pentru taburi poti folosi jQuery EasyTabs Plugin. Gasesti chiar si un demo si vei afla ca scriptul in CSS este compatibil cu Chrome, Safari, Firefox, Opera si chiar si Internet Explorer. Alte scripturi de pe acest site, folosesc Twitter Bootstrap si  teme jQuery UI Themeroller.

Daca vrei sa faci insa faci butonase dinamice, poti folosi libraria Toolbar.js care este un script in jQuery prin care creezi diferite meniuri sau butonase coloare si animate. Acestea sunt implementate si folosind CSS. Contin iconite, sunt simple si sunt compatibile si cu dispozitivele mobile.

JS Fiddle

Pentru a testa si verifica in direct scripturile CSS, HTML si Javascript poti folosi JS Fiddle. Sunt disponibile si operatiuni cum ar fi rulare, salvare, stergere sau copiere a diferitelor scripturi. Poti chiar si impartasi un script pe internet.

W3 Bin

Ai gasit un site care se incarca rapid, dar nu stii cine il gazduieste? Poti folosi W3 Bin pentru a afla cine este firma care gazduieste site-ul respectiv si ii poti contacta sa iti faci si tu un site la ei sau sa il muti pe cel pe care il ai. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci adresa site-ului a carui gazduire vrei sa o afli. Vei primi si informatii cum ar fi proprietar, descriere, locatia serverului, geo-locatia serverului, IP-ul, viteza de incarcare, ID-ul Google Analytics si chiar statistici privind vizitatorii. Bineinteles, sunt foarte multe site-uri similare cu W3 Bin si poti folosi oricare dintre ele.

Check Page Rank

Daca vrei sa vezi autoritatea unui site, poti verifica Page Rank-ul sau. Acesta este o nota data chiar de Google site-urilor, in functie de influenta, continutul si alte elemente. Page Rank-ul este o nota de la 0 la 10, dar majoritatea site-urilor in Romania au nota 2 si cele mai mari note date unor site-uri romanesti este 4 si 5. Page Rank-ul poate fi verificat cu pluginuri pentru browsere sau si cu site-uri cum ar fi Check Page Rank. Acest site verifica si analizeaza site-ul pe care tu il introduci in casuta de cautare.

What WP Theme is That

Si ultima unealta, dar nu cea din urma, este What WP Theme is That, care iti arata ce teme si ce pluginuri foloseste un site WordPress. Prin urmare, daca ai vazut un site interesant si ti-ai  dat seama ca este WordPress poti incearca aceasta unealta pentru a vedea si temele, dar si pluginurile sale. Daca site-ul nu este in WordPress, vei primi o eroare asa ca nu trebuie sa iti pierzi timp sa afli, mai intai daca site-ul este sau nu facut in WordPress. Daca site-ul foloseste teme modificate sau personalizate prin scripturi ori create de la 0 special pentru acel site, atunci What WP Theme is That nu poate sa spuna numele. De asemenea, nu toate pluginurile sunt detectate. Doar cele mai populare apar in raport.

In concluzie, trebuie sa folosesti Internetul, si mai ales Google, pentru a gasi si a utiliza unelte si resurse super interesante care iti pot usura viata mai ales cand vine vorba de crearea unui site si mai ales daca esti atehnic si nu ai nici cunostinte de programare.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp