Skip to main content

Despre 

Un server virtual privat sau pe scurt VPS este solutia perfecta pentru afacerea ta, atunci cand aceasta este prea mare pentru o gazduire simpla, impartita cu alte companii si persoane, dar si cand ai nevoie de mai multe resurse. VPS este, de fapt, o masina virtuala care foloseste servere aflate in cloud. Calitatea cea mai importanta este ca oricand se poate adauga piese hardware pentru a ajuta la rularea sa.

Companiile de gazduire ofera diferite pachete VPS cu preturi incepand de la 5 euro, in functie de resursele de care ai nevoie. Acestea, de obicei, pornesc de la 1GB RAM Burst, 512 MB RAM Guaranteed, 1 CPU Core 2.1 GHz, 25 GB HDD, 1 IP dedicat, trafic nelimitat lunar si un panou gratuit cum ar fi Webuzo sau ZPanelCp.

Daca vrei sa trimiti e-mailuri in masa, doresti personalizari ale panoului, securitate sporita si preturi mici impreuna cu un control ridicat, atunci VPS este ceea ce ai nevoie.

E-mailurile

Daca vrei sa trimiti e-mailuri speciale sau ai un numar mare de adrese de e-mail atunci cu siguranta trebuie sa folosesti VPS. Daca firma ta este o corporatie atunci nu ai alta solutie mai buna. Cu VPS poti sa treci peste limitele impuse de conexiunile POP si IMAP, pentru care la gazduirea impartita numarul de e-mailuri trimise pe ora este limitat la 30.

Daca ai nevoie si de e-mailuri in masa, atunci prin VPS poti trimite newslettere sau poti verifica multiple conturi de e-mail trecand de limita de 500 de e-mailuri pe ora. Daca ai o baza de date mare cu clienti si adrese de e-mail atunci VPS poate foarte usor sa treaca peste.

De obicei, exista chiar servere VPS specializate doar pe partea de trimitere a e-mailurilor. In acest caz, ele vin cu 2 adrese IP dedicate, aplicatii specifice, unelte de editare, unelte de monotorizare si management, lista pentru e-mailuri, securitate, backup, programe de optimizare si actualizari.

Instalarile personalizate

Cu serverele virtuale private poti sa instalezi programe personalizate sau la alegere pe care nu le puteai instala si la gazduirea impartita. Acestea pot chiar sa foloseasca mult mai multe resurse decat celelalte. Poti instala ca si sisteme de operare, diverse distributii de Linux, scripturi personalizate cum ar fi Schedule Facebook Posts (PHPSFP) care foloseste functia cron din panou foarte des, cPanel, WHM si asa mai departe.

Aceste instalari le poti face chiar tu sau cu ajutorul suportului firmei de gazduire, dar costurile sunt scazute si ai un control mai mare asupra lor.

Pretul

Preturile pentru VPS sunt mai mici decat a unui server dedicat si chiar, uneori, a unei gazduirii impartite. Poti, cu usurinta, sa gazduiesti mai multe site-uri si le poti imbunatatii mai usor, fara sa iti faci griji de resurse, pe cand la gazduirea impartita, nu poti realiza asta.

Cu performanta optima, la preturi bune, poti avea un SSD sau un VPS Cloud care sa includa Ceph, Stack, KVM, OVH API, un panou simplu si multe altele.

Deoarece, de obicei, VPS este rulat in Cloud, nu ai nevoie de o echipa de suport dedicata doar pentru tine. Mereu exista un backup al site-ului si piesele serverului nu sunt afectate de programele instalate in Cloud. Practic, ele lucreaza, aproape, independent una de cealalta si nu ai cum sa pierzi bani.

De obicei poti sa cumperi diferite adaugiri cum ar fi add-on domains, mai mult spatiu, IP dedicat la o gazduire impartita, dar acestea deja sunt incluse in cea VPS si iesi mai ieftin daca achizitionezi direct pachetul VPS decat separat fiecare adaugire cu un pachet de gazduire impartita.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp