Skip to main content

Controlul

Ai mult mai mult control asupra serverului tau privat pentru ca tu esti proprietarul implicit  si pentru ca nu il imparti cu altcineva. Ai acces chiar la radacina sa, instalarile programelor personalizate si la modificarile hardware.

De obicei, companiile de gazduire ofera un panou de control cum ar fi OVH, Bhost, Eezpal, Virtualizor, Web AppZ Live, Virtuozzo unde te autentifici cu un nume de utilizator si parola si poti usor sa modifici setarile prezente fara sa ai nevoie de cunostitne tehnice. Poti chiar grupa resursele disponibile pe VPS dupa proiect, poti administra drepturile, transfera, delega, imparti sarcini, adapta unelte, statistici. Printre operatiunile de baza se afla si pornirea, repornirea, instalarea serverului impreuna cu setarile pentru DNS, API si numele hostname-ului.

Cu VPS poti instala un panou de control la alegerea ta, mai ales daca ai cumparat o licenta, cum ar fi cPanel sau Plesk unde poti sa administrezi proprii tai clienti si sa faci pachete de gazduire impartita personalizate. In acest caz, poti administra continutul site-urilor, DNS, e-mailurilor pe un server bazat pe sistemul de operare Linux sau Windows.

Poti chiar sa imbunatatesti sau sa treci pe o versiunea mai slaba a programelor daca iti doresti asta. Aditional, poti face actualizari, copii de rezerva si seta firewallul dupa cum doresti.

Cu un panou de control corespunzator poti sa administrezi toate solutiile virtuale de pe o platforma flexibila care are memorie de duplicare IOPS, aplicatii pre-instalate si cache SSD.

Securitatea

Pe un VPS poti avea propria ta securitate personalizata impreuna cu cea deja implementata de catre firma de gazduire. Automat, vei avea parte de auto-recuperare, protectia datelor si asa mai departe.

Poti folosi Firewall-uri si liste negre cum ar fi UFW, IPTables si NFTables pentru a bloca accesul daunator la server si pentru a filtra traficul dupa cum doresti. Alte optiuni de securitate sunt parolele, numele de utilizatori, SSH, Sistemul de detectie intrus care detecteaza accesul neautorizat. Cel din urma poate fi realizat cu soft-uri cum ar fi Tripwire, Bro sau Psad. Copii de rezerva automate, SFTP, permisiuni si setarile unui rol a unui utilizator, anti-virus si anti-malware sunt si ele la indemana ta.

Pe langa virusi si malware, ar trebui sa verifici periodic cu ajutorul uneltelor din panoul de control dupa atacuri fortate numite si brute force, alte tentative de hacking cum ar fi formmail si root kit. Toate informatiile sensibile, implicit publice, ar trebui ascunse cum ar fi versiunea de Apache rulata pe server. Aditional recomand si urmatoarele operatiuni de securitate: Dezactivarea navigarii prin directoare, scaderea Timeout Value, limitarea cerintelor mari atunci cand cineva se conecteaza la server si dezactivarea modulelor care nu sunt necesare.

Concluzie

Afacerile mari sau mijlocii cu magazine online, site-uri de web design, agentii SEO sau de programare, site-uri de prezentare a aplicatiilor, cu numar mare de utilizatori, proiecte mari sau pur si simplu forumuri mari au oprit folosirea gazduirii impartite si au inceput sa foloseasca VPS (virtual private server) pentru a imbunatati experienta utilizatorilor sai. De exemplu, site-uri create cu platforma de management a continutului Magento pot ajunge la un numar foarte mare de vizitatori si de aceea este necesar de un numar mare de functii si calitatii care se pot repeta de nenumarate ori folosind resurse pe care o gazduire simpla, impartita cu alte entitati nu le are, dar pe care un VPS le are.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp