Skip to main content

Despre Brizy

Brizy este un builder creat de compania romaneasca ThemeFuse. Pluginul a fost publicat in aprilie 2018. Desi este unul dintre cele mai tinere buildere devine tot mai popular. Versiunea sa gratuita are peste 50.000 de instalari active. Are o interfata draguta, intuitiva datorita tehnologiei prin care a fost creat. Echipa a folosit React pentru a oferi functionalitati unice. 

Cu toate acestea, Brizy inca mai are mult pana sa intreaga regii builderelor WordPress cum ar fi Elementor sau Divi. In timp s-ar putea sa depaseasca aceste buildere tinand cont de functionalitatile actuale. 

Brizy are o versiune gratuita si una pro. Mai jos poti sa citesti mai in detaliu totul despre acest plugin WordPress.

Crearea unei pagini cu Brizy

Versiunea gratuita de Brizy se poate instala direct din libraria WordPress. Du-te la sectiunea de plugins si apoi la Add New unde cauti dupa Brizy. Daca ai cumparat versiunea Pro va trebui sa instalezi versiunea gratuita prima oara. Apoi poti incarca pe site si instala arhiva cu versiunea Pro.

Atunci cand creezi o pagina cu Brizy, o creezi ca de obicei. O poti edita cu Brizy apasand butonul roz pe care scrie Edit with Brizy. Dupa aceea, vei fi redirectionat la la o pagina alba in totalitate. Nu vei gasi nici urma de sectiuni ce apartin de tema ta. Asta pentru ca Brizy seteaza pagina direct alba pentru a o putea edita complet.

Adaugarea blocurilor

Daca chiar vrei sa folosesti tema atunci va trebui sa modifici setarile ei. Pentru a incepe design-ul propriu-zis, poti fie sa alegi design-uri sau blocuri de elemente predefinite (in cazul Brizy Pro), fie sa incepi tu de la 0. Adauga un element nou apasand pe butonul plus albastru din mijlocul paginii. Acum vei avea un bloc de 2 coloane. Poti adauga elemente in aceste coloane repetand pasul anterior, dar folosit butonul plus din partea de sus stanga. In aceasta zona ai de ales elementul dorit pe care il poti trage si arunca unde doresti. Apoi poti sa il editezi.

Vei vedea ca aproape orice editare se poate face direct pe element. Poti edita textul, stilul butonului, imaginile si chiar spatierea. Editorul intuitiv Brizy nu se blocheaza la operatiunile pe care le faci. Si nu vei fi aglomerat de prea multe optiuni. Daca vrei sa modifici o sectiune doar pune mouse-ul pe el (nu apasa) si va aparea o iconita care te va ajuta sa faci ceea ce iti doresti. Poti face sectiunea globala, sa o transformi intr-un slider,  sa o salvezi, sa o clonezi sau sa o stergi.

In ceea ce priveste blocurile predefinite poti alege intre  modurile Luminat si Intunecat. Poti si filtra aceste blocuri dupa categorii. Poti si edita aceste blocuri la fel cum ai edita blocurile normale. La versiunea PRO ai acces la peste 150 de blocuri si design-uri premium.

Design-urile predefinite sunt disponibile doar la versiunea PRO a pluginului Brizy. Si acestea sunt organizate dupa categorii. O parte sunt facute doar pentru landing page-uri, pe cand altele pentru site-uri intregi. Toate design-urile sunt editabile si poti adauga alte elemente noi. Poti schimba marginea, fundalul si nu numai. Poti si adauga butoane.

Editarea elementelor

La fel ca si in cazul blocurilor, fiecare element poate fi editat daca apesi pe element si apoi te folosesti de optiunile aparute in bara neagra. In functie de element, aceste optiuni difera.

Unul dintre caracteristicile placute ale lui Brizy este cum poti controla tu imaginile. Poti in timp real sa modifici marimea imaginii foarte rapid. Functionalitate la fel de rapida de a modifica imaginile nu exista in alt builder. 

O a doua functionalitate placuta este abilitatea de a lega un element de o alta sectiune. Desi acest lucru se poate face manual prin ID-uri, Brizy face acest proces mai simplu. Poate fi facut nu doar la imagini, ci si la alte elemente.

Alte elemente de personalizare negasite in alte buildere ar mai fi ajustarea inaltimii si latimii imaginilor chiar in zona de editare, cat si adaugarea de umbre. In plus, poti sa pui un URL sau chiar un pop-up. Oricand poti si regla alinerea sau sa transformi zona intr-o forma circulara. Poti adauga animatii si sa o clonezi.

Toate acestea le poti face fara sa pleci din zona de editare. Nu este necesara o bara laterala cum am intalnit la alte buildere.

Stilizarea globala

O alta functionalitate pe care o are Brizy este stilizarea globala. Desi o au si alte buildere, Brizy are ceva unic. Poti sa schimbi culoarea fiecarui element cu aceeasi culoare din acelasi loc. In alte buildere poti sa schimbu culoarea elementelor doar pe rand, cu Brizy poti sa schimbi culoarea tuturor elementelor de acelasi tip intr-o singura culoare. Fie ca vorbim de iconite, borduri sau text toate vor avea culoarea pe care o doresti daca sunt legate la aceasta culoare. Practic daca ai 10 iconite legate de culoare verde si vrei sa le schimbi culoare poti face asta cu un singur click. Poti stiliza in acest sens toate paragrafele, subtitlurile si titlurile.

Astfel poti castiga timp, dar va fi si o consistenta pe pagina ta. Atata la versiunea gratuita, cat si la cea platita poti sa ordonezi sectiunile asa cum iti doresti. La ambele poti si crea formulare direct prin elemente sau prin blocuri predefinite. Poti sa setezi ce campuri vrei, care campuri le vrei obligatorii cat si tipografia, culorile sau fundalul acestora.

Brizy are peste 4000 de iconite disponibile. Libraria masiva de iconite este impartita in categorii.

Tot pe partea de stilizare globala, Brizy vine cu control pentru designul responsive. Ai optiunea de a edita atat pentru desktop cat si pentru tableta si mobil. Schimbarile tale in unul dintre aceste moduri nu va afecta schimbarile facute in alte moduri.

Poti oricand transforma oricare sectiune in slider sau poti ajusta rapid spatierea.

La versiunea Pro poti crea antete si subsoluri dedicate. Exista deja cateva predefinite editabile sau poti face de la zero. Tot la versiunea Pro, ai acces si la constructorul de popup-uri.

Brizy iti mai ofera si un manager de roluri de utilizator cu diverse functionalitati cum ar fi acces nelimitat, limitat sau deloc. In plus poti oricand folosi undo, redo, auto save, continut dinamic, filtre pentru imagine si clip-uri video,

Alte functionalitati Brizy

Brizy iti ofera acces si la Brizy cloud care este o platforma unde poti gazdui un numar nelimitat de pagini inafara WordPress-ului. Aceasta functionalitate este gratuita si poti publica folosind exportul de HTML, subdomeniul sau sincronizarea pentru server.

Pretul

Versiunea Pro, cea cu plata, are trei pachete diferite de pret. Odata cu 49 de dolari pe an unde poti folosi Brizy pentru trei site-uri. Al doilea pachet este de 99 de dolari pe an  pentru un numar nelimitate de site-uri. Ultimul pachet costa 299 de dolari si este pe viata.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp