Skip to main content

Sumarul comparatiei dintre Divi si Visual Composer

Despre buildere de site-uri am mai scris. Am avut si cate un articol separat despre Divi si Visual Composer. Comparatii am mai facut intre Elementor si Divi, iar acum facem una noua intre Divi si Visual Composer. Visual Composer, actualul WP Bakery, si-a schimbat numele in 2018.

Crearea unui site poate fi un proces destul de greoi daca nu ai uneltele potrivite. Exista foarte multe unelte de unde poti alege, insa trebuie sa te asiguri ca alegi ce ai nevoie si ce iti place. In acest articol, incercam sa te ajutam mai mult si sa decizi cea mai buna varianta dintre Divi si Visual Composer.

Utilitatea

Divi ofera nenumarate posibilitati in ceea ce priveste design-ul, pe cand Visual Composer vine cu aceste posibilitati doar daca platesti in plus. Divi are peste 40 de module si peste 20 de design-uri de coloane. Pe de alta parte, Visual Composer vine integrat cu peste 40 de elemente de continut cum ar fi statistici, carusele, video playere, imagini, butoane si altele.

Usurinta

Procesul de invatare a lui Divi este destul de mare in comparatie cu Visual Composer. Chiar daca procesul devine unul mai simplu in timp, vei invata mai repede Visual Composer decat Divi.

Suport

Pentru ambele buildere, sistemul de suport este foarte bun in ceea ce priveste mailurile.

Pretul

Visual Composer este disponibil pentru 45 de dolari. Daca vrei functionalitati in plus, va creste pretul. La Divi pretul incepe de la 89 de dolari pe an, dar ai acces si la temele Elegant, nu doar la modul. Practic, Divi este mai ieftin.

Ce ne-a placut

Divi este super pentru cei care nu stiu deloc programare si pentru designeri care vor sa isi faca singur site-ul. Te poate ajuta chair sa castigi timp. are peste 19 design-uri predefinite. Builderul are mod de editare a site-ului si backend si frontend.

Visual Composer este usor si intuitiv. Necesita mai putin timp sa il inveti si sa creezi pagini si articole. Acesta are un front-end si un backend pe partea de editare. Nu prea ai nevoie de acest backend.

Ce nu ne-a placut

Divi este mai rentabil decat Visual Composer, dar este mai scump decat alte buildere. In plus, chiar trebuie sa depui efort sa il inveti corespunzator. II lipsesc cateva elemente de continut care sunt usor de gasit in alte buildere.

Visual Composer este dedicat construirii site-urilor de prezentare. Nu exista piese (widget-uri) din terte parti.

Ce sunt builderele WordPress

Odata cu noile tehnologii apar si noi metode prin care poti face site-uri. Nu mai suntem in vremea cand trebuie sa programam si sa scriem cod. Acum putem folosi unelte numite buildere prin care construim site-uri mult mai usor. Majoritatea au elemente cu design predefinit si cu functionalitati gata facute. Te lasa chiar si sa le manipulezi schimband continutul, setarile sau design-ul in doar cateva click-uri.

Toate au functia drag and drop (adica trage si arunca). Toate sunt disponibile ca si pluginuri, desi unele vin integrate in teme. Ca si compatibilitate cu temele WordPress, nu sunt compatibile chiar cu toate, iar unele teme sunt facute special pentru ele.

Cu un builder poti crea sau modifica o pagina cu efort minim si intr-un timp foarte scurt. Daca esti incepator WordPress, ai un avantaj. Si daca esti un programator lucrurile nu stau mai rau si poti rapid sa evoluezi. Totusi, sistemul drag and drop nu inseamna ca vei face un site instant si foarte usor. Trebuie sa cunosti builderul.

Ai la dispozitie si setari mai complexe cum ar fi personalizari de cod CSS sau JS pe care sa le adaugi global sau unui element anume. Daca folosesti documentatia si suportul fiecarui builder, ai sanse sa creezi o adevarata capodopera unica.

Functiile Specifice ale lui Divi si ale lui Visual Composer

Divi te lasa sa adaugi cod CSS personalizat in anumite parti ale paginilor sau ca si element. Aceasta functionalitate nu limiteaza design-ul. Daca poti combina CSS cu un builder atunci site-ul va avea un design placut estetic, dar si atractiv.

Pe de alta parte, Visual Composer vine cu peste 50 de adaugiri si poti sa maresti numarul de functionalitati adaugandu-le.

La final de articol, trebuie sa te gandesti ce ai nevoie exact si cum te pot ajuta aceste buildere mai bine.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp