Statistici WooCommerce si Shopify
Stiai ca in 2016 in Statele Unite ale Americii, cumparatorul obisnuit cheltuia 488 de dolari folosind magazine online? Astfel, depasea cu 79 de dolari cumparaturile facute fara aceste magazine online.
51 la suta din cumparatorii din America, prefera online shoppingul. Ecommerce va creste cu aproximativ 23% in fiecare an.
Daca ai o afacere de acest gen, atunci lucrurile se vor imbunatati simtitor pentru tine. Daca vrei sa fi sigur ca profiti de oportunitati la maxim trebuie sa incepi acum un site eCommerce. Cel mai usor mod este sa creezi site printr-o platforma deja existenta si special creata pentru asa ceva.
Sunt mai multe platforme de acest fel si am discutat si despre alternativele WooCommerce care este cea mai populara platforma. In acest articol vom compara Shopify si WooCommerce.
Care platforma de eCommerce ar trebui sa o folosesti in construirea site-ului tau?
Batalia dintre WooCommerce si Shopify este una mare si incepe chiar din momentul construirii site-ului. Vom prezenta ambele platforme impreuna cu functii, beneficii, preturi, avantaje si dezavantaje.
Cat de usor este sa folosesti aceste platforme?
Una dintre prioritatile oricarei platforme web ar trebui sa fie usurinta cu care o poti folosi. Este prietenoasa? Intuitiva? Are toate functiile la indemana? Designul nu te impiedica sa vezi ceea ce te intereseaza? Daca raspunsurile la aceste intrebari este da, atunci folosesti exact ceea ce trebuie.
Shopify
Trebuie sa stii sa Shopify este o unealta bazata pe abonament cu plata. Asta inseamna, ca platforma in sine, ca avea grija de orice detaliu tehnic care conteaza in construirea unui magazin. Nu trebuie sa iti bati capul cu instalari sau cu ce gazduirea sa iti cumperi. Este necesar doar un cont si de raspunsurile la cateva intrebari legate de afacerea ta.
Shopify are un panou de control care include control asupra produselor, comenzilor, clientilor, rapoartelor si reducerilor. Setarile se afla in partea de jos in stanga.
Serviciul Shopify este bine realizat astfel incat poti controla si administra magazinul tau online fara nici o problema. De exemplu, daca vrei sa adaugi un produs, vei gasi optiuni cum ar fi titlu, descriere, pret, imagine, tip, fabricant, cuvinte cheie, transport, greutate, variante si SEO.
WooCommerce
Cand vine vorba de administrarea unui magazin online, cu WooCommerce poti sa faci asta aproape la fel de usor ca si cu Shopify. Inceputul necesita mai mult timp si efort. Trebuie sa stii ca WooCommerce este gratuit si este un plugin pentru WordPress. Prin urmare, trebuie sa il cauti, sa il instalezi, sa il activezi si sa il configurezi. Sunt cel putin doi pasi in plus fara de Shopify. In plus, trebuie sa cauti o gazduire potrivita. WordPress si WooCommerce nu vin cu gazduire proprie.
Pluginul te va ajuta sa setezi bazele site-ului, dar personalizarile vor necesita cunostinte tehnice. Printre setarile de baza mentionam: paginile necesare, locatia magazinului, taxele, transportul si modalitatile de plata.
In acest punct, vei avea doua noi meniuri in partea stanga si anume WooCommerce si Products. Primul te va ajuta sa vezi comenzile, cupoane, rapoarte si setarile magazinului. Al doilea te ajuta sa adaugi produse. Zona de produse este similara cu cea din Shopify. Aici ai optiuni pentru cuvinte cheie, categorii, atribute, titlu, imagini, descrieri, inventar, transport si pret.
La acest capitol, castigatorul este Shopify. Desi ambele platforme sunt usor de folosit, Shopify are gazduirea integrata si nu faci nici un efort la instalarea sa.
Design-ul
Modul cum arata magazinul online va influenta drastic posibilii clienti. Ai nevoie de un design intuitiv, modern si responsive. Doar asa poti sa iti popularizezi brandul si sa imbunatatesti rata de conversie intre vizitator si client.
Shopify
Ambele platforme au teme gata facute pentru a te ajuta si pe aceasta parte cat mai repede posibil. Shopify are disponibile mai multe teme dedicate pentru magazinele online. Unele sunt gratuite altele sunt cu plata. Majoritatea au diverse variatii si se pot adapta mai multor nise.
Poti sa rasfoiesti printre temele disponibile tinand cont de stilul sau afacerea ta. Toate temele sunt optimizate si responsive in totalitate. Ele vor functiona corect pe dispozitive mobile si la diferite variatii de monitor.
Temele premium pot fi gasite si pe ThemeForest la adresa: https://themeforest.net/category/ecommerce/shopify. Folosirea temelor traditionale poate duce la o problema neasteptata. Exista unelte prin care poti construi mai usor site-uri mai originale. Am mentionat in alte articole de builderele Elementor si Divi. Trebuie sa te pregatesti de personalizarea temei daca vrei sa ai succes.
Iata cateva dintre cele mai populare teme Shopify:
- Ella
- Handy
WooCommerce
La WooCommerce, optiunile de design sunt practic nelimitate. Fie ca folosesti in plus un builder, fie ca folosesti o tema. Trebuie sa stii ca si temele pot avea buildere integrate. Ai din start teme gratuite in libraria WordPress, dar si cele premium de pe ThemeForest. Chiar programatorii WooCommerce au cateva teme si teme copil.
Iata cateva dintre cele mai folosite teme pentru WooCommerce:
- Divi – vine cu propriul builder de tip drag and drop.
- Avada – are un backend builder puternic.
- Enfold.
- Flatsome
La aceasta categorie castiga WooCommerce datorita numarului foarte mare de optiuni pentru design.
Metodele de plata
Magazinul tau online are nevoie de solutii sigure pentru a acepta plati de la diversi procesatori. Trebuie sa iei in considerare banci, Paypal, Stripe si chiar si plata ramburs. Este critical sa ai un magazin online care suporta carti de credit fara a plati comisioane excesive.
Ambele platforme au metode de plata implementate. Majoritatea sunt configurabile si exista si extensii care pot fi adaugate ulterior.
Shopify
Shopify vine din start cu o metoda de plata pentru Paypal. Aceasta este metoda sa implicita. Pentru platile cu cardul trebuie sa folosesti Shopify Payments, o metoda gratuita. Totusi aceasta metoda de plata este restrictionata pentru Canada, Marea Britanie, Australia si Statele Unite ale Americii. Trebuie sa folosesti o extensie pentru aceste tari. In acest caz, vei plati un comision mic din fiecare plata.
WooCommerce
WooCommerce este mai generos cand vine vorba de metodele de plata si de integrarile lor. Incepi din start cu plati pentru PayPal, Stripe, Amazon si altele. In plus exista extensii premium care te ajuta sa integrezi sute.
La acest capitol castiga WooCommerce cu siguranta.