Skip to main content

Despre page rank

Sunt multe metode prin care poti sa imbunatatesti page rank-ul blogului si site-ului tau. Page rank-ul este nota data de Google site-ului tau. Majoritatea blogurilor din Romania notate cu nota 4 sau 5 sunt si cele mai populare. Notele cele mai comune in Romania sunt 2 si 3. Printre metodele prin care poti creste page rank-ul enumeram:

 • optimizarea Google;
 • scrierea de continut periodic;
 • cresterea numarului de vizitatorii;
 • cumpararea de reclame;
 • cumpararea de spatiu virtual (link-uri, bannere).

Totusi, mai este o metoda prin care poti imbunatati aceasta nota de la Google si anume castigarea concursurilor de blogging. Aceasta metoda este puternica mai ales daca se castiga un concurs organizat de o firma mare sau de un blogger cunoscut. Insa este si un proces foarte obositor datorita procesului creativ de care trebuie sa dai dovada.

Daca ai nevoie de o optimizare Google pe cinste, poti oricand apela la noi.

Unde gasesti concursurile

Poti gasi foarte usor aceste concursuri pe internet folosind cautarile pe Google. Scrie unul dintre grupurile de cuvinte cheie „concursuri blogging” sau „concursuri blog” si vei gasi si companii mari care fac asemenea concursuri. Gandeste-te ca sunt multe companii care vor recenzii la produsele lor si vor sa isi construiasca reteaua de link-uri. Printre aceste firme, mentionam Samsung, Huawei, Asus, Masdar, Decathlon si asa mai departe. Exista si site-uri care au liste de concursuri si unde le poti vedea si compara pe toate.

Concursurile internationale sunt mai usor de gasit si acestea se pot afla chiar pe Bloggers Bazaar, EOE Summit, UK Competitions, The Prize Finder si Super Lucky. Cele mai populare locuri unde gasesti concursuri de blogging pentru Romania sunt: https://blogawards.ro/ si https://www.reteauadebloguri.ro/.

Cum sa intri in concursuri

Odata ce ai gasit concursul favorit, poti participa la el foarte usor. De obicei, inscrierile se fac prin comentariu la articolul concursului unde lasi direct informatiile cerute de organizator. In general, informatia ceruta este link-ul catre articolul propriu cu tema concursului. 

In functie de timpul si creativitatea ta, asigura-te ca alegi concursul potrivit si nu iei unul prea dificil. Incearca sa nu iei nici un concurs prea usor pentru ca ai putea pierde avantajele sale.

Concursurile sunt jurizate de organizator si, eventual, sponsorul sau. Incearca sa te asiguri ca respecti toate regulile, dar in acelas timp si ca aduci trafic cat mai mult posibil concursului si site-ului care gazduieste concursul. Chiar daca, de obicei, nu este precizat faptul ca si traficul adus conteaza, tu trebuie sa stii mai bine de atata. 

Tema obisnuita a concursurilor sunt recenziile de produse, evenimente sau servicii.

Cum sa castigi concursurile

Pentru a castiga in modul cel mai potrivit un concurs, trebuie sa scrii un articol pentru organizator sau pentru juriul concursului, dar si pentru vizitatorii tai. In final, acel articol va deveni foarte folositor pentru tine, mai ales daca vei reusi sa castigi concursul.

Nu uita sa faci rapoarte cu statisticile privind competitia si chiar sa maresti numarul de articole si expunerea lor, daca vezi ca ramai in urma. Cu cat mai multa lume vede articolele si acceseaza link-urile din aceste articole, cu atata tu ai mai mari sanse sa castigi concursul.

Poti sa te gandesti sa promovezi articolul principal pe care l-ai pregatit pentru concurs pe canalele sociale sau chiar cu reclame Facebook si reclame Google. Maximizeaza expunerea continutului tau trimitand cat mai multa lume la organizator.

In general, aceste tipuri de concursuri cauta trafic si chiar clienti. Daca tu poti ajuta la conversia vizitatorilor sa cumpere produsul din articolul scris de tine. Unele articole castiga datorita voturilor asa ca asigura-te ca te pregatesti sa iti rogi prietenii sa te ajute.

Reguli

Fiecare concurs are regulile sale specifice, mereu create de organizator, dar sunt cateva reguli nescrise de care trebuie sa ai grija. Acestea iti vor creste sansa sa castigi un concurs. Printre ele, tine minte de:

 • Incearca sa fi printre primii zece bloggeri care participa la concursul expus. Inscrie-te rapid, poate chiar primul, daca ai timpul necesar. Vei fi mai repede si mai usor observat.
 • Scrie doar lucruri pozitive despre obiectul concursului.
 • Incearca sa creezi o poveste in jurul obiectului concursului, dar foloseste si un sambure de adevar.
 • Incearca sa cresti popularitatea articolului cat mai mult posibil.
 • Roaga-i pe prietenii tai sa te lase sa scrii guest post pe site-urilor lor privind articolul tau sau lasa-i pe ei sa scrie un articol pozitiv despre articolul tau concurs.
 • Roaga persoane sa iti voteze articolul, daca concursul este bazat pe voturi.
 • Scrie articolul inainte de termenul limita a concursului.
 • Asigura-te ca blogul tau este responsive in totalitate, retina ready, prietenos, optimizat Google si ca ai si alte articole. Chiar daca nu castigi concursul, poate reusesti sa iti aduni mai multi cititori periodici, deci tot ai castigat ceva.
 • Mareste-ti capacitatea creativa si cea de scriere.

Beneficii

Sunt multiple beneficii, chiar si daca pierzi concursul. 

 • Odata ce ai creat link-ul catre pagina concursului si catre produsul sau serviciul revizuit, automat, se creaza si un link catre articolul tau de pe paginile respective. In plus, tu oricum trebuie sa te inscrii la concurs scriind link-ul catre articolul tau.
 • Odata ce ai devenit participant la concurs, cel putin, o noua persoana va intra pe site-ul tau si va verifica articolul si site-ul. De obicei, intra mai multi organizatori si sponsori impreuna cu jurati. Deci ai atras cateva noi priviri.
 • Daca deja ti-ai aranjat blogul, poti chiar sa promovezi articolul folosind bannere si alte articole bine plasate atat in legatura cu concursul, dar si cu propriile tale produse si servicii.

Daca castigi, cu siguranta mai ai si alte beneficii cum ar fi:

 • Premiul care poate fi un obiect virtual, unul fizic sau un serviciu. Printre exemple, enumeram: un telefon, un laptop, gazduire web, domeniu web.

Cum sa cresti page rank-ul blogului tau 

Castigarea unui concurs te ajuta si sa iti imbunatatesti inteligenta, brandul, popularitatea si blogul in sine. La unele concursuri poti castiga si bani.

Page rank-ul creste datorita referintelor pe care tu insuti le pui pe site-uri care deja au page rank mare. Prin urmare Google va mari nota site-ului tau daca alte site-uri cu note mai mari decat al tau trimit spre al tau. Ca si cum cineva mai influent te recomanda. Daca mai si castigi concursul, atunci organizatorul insusi va trimite lume catre blogul tau.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp