Despre AdBlock 

AdBlock este unul dintre multele extensii sau mai bine zis unelte care blocheaza reclamele de pe site-uri. Exista mai multe versiuni de AdBlock pe langa cel simplu cum ar fi si AdBlock Plus. Printre alte unelte similare mai mentionam si Ublock Origin.

Daca site-ul tau este construit in asa maniera incat castigi bani din reclamele afisate, atunci trebuie sa incerci sa iti convingi vizitatorii sa renunte la aceste unelte. Toate uneltele amintite sunt disponibile ca si extensii pe cele mai populare navigatoare de internet, dar si ca aplicatii pe telefon. Unele chiar au un browser dedicat. Majoritatea bloggerilor intra in categoria proprietarilor de site-uri care au venituri din reclamele de pe site-ul lor.

Cu AdBlock Plus, ca si exemplu, utilizatorii detecteaza si blocheaza automat orice reclama. Statisticile arata ca peste 47% dintre internauti au instalat o astfel de unealta. Pe dispozitivele mobile, instalarea acestora este mai mare decat in cazul calculatoarelor. Aceleasi statistici arata ca peste 32 de miliarde de dolari se vor pierde in anul 2020 datorita AdBlock si uneltelor similare.

Ce poti sa faci in legatura cu AdBlock 

Poti ruga utilizatorii sa nu mai foloseasca AdBlock pentru ca nu afisezi reclame intr-un mod agresiv facandu-le spam si distrugandu-le experienta de navigare.

O alta alternativa ar fi sa creezi un site cu membri. In acest caz, ai putea face diverse abonamente cu plata si sa nu oferi deloc reclame celor care se inscriu. Un exemplu, ar fi site-ul Reddit. Vom reveni cu un articol in care scriem despre crearea unui site cu membri.

Ultima alternativa, una mai agresiva, ar fi sa blochezi accesul la site-ul tau celor care au AdBlock activat. Si pui o notificare prin care utilizatorul intelege acest lucru. In plus, daca va dezactiva AdBlock, poate sa reincarce pagina si sa vada continutul dorit. Statisticile arata ca 77% dintre utilizatori parasesc site-ul fara sa dezactive extensia.

Cel mai indicat este sa creezi un site pentru membri bazat pe diverse planuri de abonamente.

Cum poti detecta utilizatorii cu AdBlock 

Inainte sa ii rogi sa dezactiveze  extensia, trebuie sa ii detectezi. Nu este o idee buna sa lasi mesajul pentru dezactivare pentru toata lumea. Noi iti vom arata trei metode prin care poti detecta acesti utilizatori.

OptinMonster

Cu OptinMonster poti sa convertesti vizitatorii in abonati si clienti. Acesta vine integrat cu un detector de ad block care te lasa sa afisezi campanii bine tintite. OptinMonster detecteaza toate cele trei unelte amintite la inceputul articolului: AdBlock, AdBlock Plus si uBlock Origin.

Pentru inceput ai unevoie de un cont si de planul Growth pentru a putea avea acces la tintirea celor care folosesc uneltele care blocheaza reclamele. Dupa ce ti-ai facut contul si ai ales planul potrivit, poti instala pluginul https://wordpress.org/plugins/optinmonster/. Acest plugin conecteaza site-ul tau cu contul de OptinMonster asa ca va trebui sa pui cheia API. Din OptinMonster, apasa butonul Create New Campagin. Alege tipul campaniei si un template. Poti edita continutul intr-un builder similar cu Elementor.

De obicei, campania ar trebui sa fie un popup in care apare scris faptul ca utilizatorul foloseste AdBlock si este rugat sa dezactiveze aceasta extensie si sa reincare pagina. Doar asa ar putea sa citeasca site-ul intr-un mod corespunzator.

Nu uita sa pui si conditiile de afisare  astfel incat sa fie doar pentru cei care au extensia activata. Nu uita si de URL-ul paginii.

La sfarsit, publici campania si o salvezi pentru modificari ulterioare. Urmatorul pas este sa mergi in panoul WordPress si sa te uiti la meniul OptinMonster unde vei vedea statisticile privind vizitatorii cu AdBlock. Daca nu apar, apasa butonul de Refresh Campaigns.

Acum poti testa campania, instaland extensia si intrand pe site. Pentru testare, este recomandat sa intri pe site de pe un alt browser decat cel pe care il folosesti deobicei si sa fi nelogat in WP.

AdSanity

Unul dintre cele mai bune pluginul de management al reclamelor este AdSanity. Are o extensie platita numita Adblock Detection prin care detecteaza utilizatorii cu unelte de acest tip. Poti si restrictiona accesul acestora la site pana cand dezactiveaza unealta respectiva.

Pentru a incepe, poti instala gratuit pluginul AdSanity din libraria WordPress. Apoi activeaza si extensia premium. Acesta te va lasa sa pui o notificare sau sa redirectionezi utilizatorii problema.

deAdblocker

Daca vrei o varianta gratuita de a detecta utilizatorii problema, poti sa folosesti pluginul deAdblocker. Desi pluginul pare invechit, l-am testat si este ok. Functioneaza cu ultima versiune de WordPress in momentul scrierii acestui articol.

Dupa activare, du-te la setari si apoi la deAdblocker pentru a configura pluginul. Ai optiuni de design cum ar fi culoarea fundalului sau a textului. 

Pluginul are doua metode prin care poti sa scrii un mesaj personalizat celor tintiti. Poti fie sa ai o bara de notificare in partea de sus a site-ului fie un popup lightbox. Ambele pot fi inchise si utilizatorii pot sa le ignore.

Leave a Reply

Call Now ButtonSUNA