Skip to main content

Despre interactiunea vizuala de pe site  

Interactiunea vizuala este indispensabila si trebuie sa faca parte din orice site. Fara ea, utilizatorii nu vor fi indemnati la actiuni pe site-ul tau. Nu vor interactiona cu continutul tau. Nu vor adauga produse in cos, nu vor face plati si nu vor completa formulare de contact, tip newsletter sau de comanda/ estimare de pret. De asemenea, inseamna ca nu vei atinge audienta ta in nici un fel. Este important sa poti sa captezi atentia audientei pentru a crea conversatii in urma carora vor aparea recompensele financiare. 

Trebuie sa creezi interactiunea vizuala perfecta care va satisface experienta de utilizare a vizitatorilor site-ului tau. In acest mod, ei vor petrece mai mult timp pe site si cresc sansele sa actioneze asa cum vrei tu. Daca vrei sa te contacteze, atunci trebuie sa ii indemni sa te sune sau sa iti scrie un mail. O varianta ar fi folosirea formularului de contact sau a unei harti unde este afisata adresa. Daca vrei sa cumpere, asigura-te ca butonul adauga in cos este vizibil si evidentiat.

Administrarea unui numar mare de imagini, fisiere audio si video pot face site-ul sa se incarce mai greu.  Ai nevoie de organizare si de optimizare. Pentru asta exista pluginuri interactive media. WordPress media reprezinta la propriu fisierele media de pe site-ul tau, dar poate cuprinde si un pachet de pluginuri care administreaza, creaza sau personalizeaza. Putem aminti pluginuri care se ocupa cu galerii de imagini si video, carti, harti, contoare, ceasuri, notificari, popup-uri, formulare si nu numai. 

Vom prezenta cateva pluginuri profesionale cu plata de pe Codecanyon care te ajuta cu optimizarea fisierelor media si a interactiunii vizuale. Daca vrei sa stii mai multe despre piata de pe Codecanyon, citeste articolul nostru https://digitalcraft.ro/totul-despre-codecanyon-cele-mai-profesioniste-scripturi

Despre pluginurile interactive media

Partea vizuala este extrem de importanta si poti sa te folosesti de ea pentru a optimiza paginile si continutul. Partea vizuala a unui site reprezinta elementele media. In acest pachet sunt incluse imagini, filmulete, animatii, fisierele audio si nu numai. Putem pomeni si avatare, harti, iconite si orice element grafic sau audio.

Cand vine vorba de WordPress media trebuie sa incepi cu libraria media valabila deja in panoul de control. Aici poti administra fisiere simple cum ar fi imagini, clip-uri video, fisiere audio si anumite documente. Poti sa incarci, adaugi si editezi imagini tot de aici. Ai si posibilitatea de a crea galerii de imagini  cu diverse efecte. 

Libraria Media inclusa in platforma este limitata. Nu poti sa incarci orice tip de document sau fisier video sau imagine. Daca ai un site care are nevoie de un numar mare de elemente media, trebuie sa folosesti un plugin de management media. De asemenea, recomandam folosirea cate unui plugin pentru fiecare tip de element media. De exemplu, pentru galerii de imagini folositi pluginuri de galerii, pentru clipuri video, folositi pluginuri video si asa mai departe.

Tipuri de pluginuri interactive media

Pluginurile WordPress media te ajuta sa creezi, incarci, inmagazinezi, administrezi si afisezi diferite elemente media. Pe scurt, acestea sunt unelte pentru management si afisare.

Lista de mai jos reprezinta doar o parte din tipurile de pluginuri media care exista, dar sunt cele mai populare in acest moment: 

  • pluginuri de management al librariei media: organizarea si procesarea imaginilor, clip-urilor video si altor elemente;
  • pluginuri interactive media: pentru crearea de experiente interactive deosebite pentru site-ul tau;
  • creatoare de imagini (buildere): pentru design-ul si crearea noilor imagini folosind efecte grafice si layere;
  • pluginuri cu harti: pentru crearea si afisarea hartilor;
  • pluginuri cu galerii: pentru afisarea galeriilor de imagini;
  • pluginuri audio sau video: pentru adaugarea acestora pe site-ul tau;
  • pluginuri social media: pentru afisarea continutului din canalele sociale media;
  • pluginuri iframe: pentru afisarea continutului de pe alte site-uri;
  • pluginuri avatar: pentru crearea si afisarea avatarelor;
  • pluginuri cu iconite: pentru adaugarea iconitelor pe site;
  • pluginuri cu butoane: pentru crearea butoanelor evidentiate cunoscute ca si CTA (call to actions – indemnuri la actiune);
  • pluginuri creatoare de formulare: pentru inregistrare, logare, contact, sondaje, comenzi, estimare pret, newsletter;
  • pluginuri cu contoare: pentru a arata un contor.

Ce fac pluginurile de management media?

Pluginurile existente pot lucra diferit si acestea variaza. In general, ele te pot ajuta sa:

  • sortezi elementele in functie de anumite criterii cum ar fi marime si tema;
  • adaugi, stergi, aranjezi si sortezi elementele din libraria media;
  • adaugi titluri elementelor;
  • incarci rapid si deodata mai multe imagini;
  • oferi spatiu extern pentru elementele media;
  • administrezi cum utilizatori vor interactiona cu fisierele tale media, de exemplu atunci cand vor apasa pe o imagine;
  • extinzi functionalitatea site-ului tau, in special a panoului de control;
  • administrezi un numar mare de elemente media;
  • faci mai atractiv site-ul tau pentru a aduce mai multi utilizatori;
  • faci mai usoara navigarea printre elementele de pe site pentru vizitatori;
  • cresti interactiunea si conversiile;
  • imbunatatesti clasamentele SEO.

Pluginurile de pe CodeCanyon care te ajuta in interactiunea vizuala

Pe CodeCanyon gasesti foarte multe pluginuri media populare sau extrem de bine vandute care te ajuta in interactiunea vizuala. Pentru a te ajuta sa alegi cele mai utile si valoroase pluginuri, te ajutam cu liste pentru fiecare tip de plugin mentionat mai sus. Aceste liste le poti citi in urmatorul nostru articol, care va convine partea a doua.

Pregateste-te sa iti faci un site dinamic cu elemente animate foarte interactive si diversificate.  Totodata iti vei imbunatati indemanarea, dar si simtul estetic. La sfarsitul lunii, vei avea un zambet larg pe buze si asta pentru ca vei simti pe propria piele efectele pozitive. Dupa ce ai implementat tot ceea ce ti-am sugerat aici pana si conversiile vor creste. Asigura-te ca pe langa partea de design, ai si partea de suport si marketing pusa bine la punct.

 

CodeCanyon

Leave a Reply

Suna
Whatsapp