Skip to main content

Instalarea pluginurilor favorite 

Instalarea pluginurilor poate lua ceva timp, in special daca le iei pe rand. Odata ce ai deja o lista cu pluginurile favorite, ar trebui sa stii ca instalarea lor poate fi destul de rapida. Nu trebuie sa le iei pe rand. Nu trebuie sa le cauti in libraria WordPress si sa le instalezi sau sa le descarci separat dupa care sa le activezi separat. Poti usor sa economisesti cateva minute bune instalandu-le pe toate deodata.

Instalarea pluginurilor favorite deodata, numita in engleza instalare in bulk, se poate face usor. Pentru inceput trebuie sa ai o lista de pluginuri favorite. Tine minte ca sunt peste 55.000 de pluginuri in libraria WordPress.

Metoda de instalare bulk a pluginurilor te ajuta doar in cazul in care vrei sa instalezi pluginuri gratuite din libraria WordPress. Metoda nu este precisa in cazul pluginurilor cumparate sau instalate din alte librarii cum ar fi CodeCanyon.

Sunt mai multe metode sau pluginuri care te pot ajuta sa instalezi deodata toate pluginurile favorite.

Metoda 1: WPCore

Aceasta metoda incepe instaland WPCore Plugin Manager din libraria WordPress. Aceasta unealta este disponibila la adresa https://wordpress.org/plugins/wpcore/. Dupa instalare, activeaza pluginul. In meniul din stanga, vei avea optiunea WPCore. Aici sunt toate setarile pluginului. Pentru a importa pluginurile favorite trebuie sa urmezi pasii:

 • creaza colectia de pluginuri pe care vrei sa le adaugi – intra pe site-ul WPCore: https://wpcore.com/ unde iti vei crea un cont gratuit, inregistrandu-te. Alege titlul colectiei, descrierea si tipul public sau privat. Adauga pluginurile WordPress, in varianta WPCore gratuita sau cele personale, in varianta WPCore platita. Poti cauta un plugin WordPress dupa un cuvant cheie sau un nume si vei primi diverse sugestii. Alege pluginul dorit si adauga-l in colectie, repeta pasul pana completezi colectia.
 • adauga cheia colectiei pe care tocmai ai creat-o anterior folosind functiile copy si paste.
 • salveaza colectiile introduse in plugin WPCore de pe site-ul tau si vei observa o notificare prin care WPCore iti recomanda instalarea pluginurilor tale.
 • apasa butonul begin installing plugins si bifeaza casuta de langa Plugin dupa care alege instalare din Bulk actions. Repeta pasul pentru a-le activa.
 • asteapta pana cand instalarea s-a finalizat. Procesul poate dura cateva minute in functie de numarul de pluginuri selectate, dar si de gazduirea pe care o ai. Nu inchide fereastra si nu o reimprospata pentru ca vei pierde actualizarile si site-ul intra in modul intretinere.

 

Metoda 2: Plugin Central

Desi este un plugin vechi si abandonat de 4 ani, Plugin Central isi face treaba mai bine decat alte pluginuri actualizate. Functiile principale ale acestui plugin sunt:

 • actualizarea pluginurilor cu un singur click;
 • instalarea pluginurilor scriindu-le doar numele sau link-ul arhivei;
 • mutarea pluginurilor dintr-un site in altul;
 • afisarea statusului pluginurilor impreuna cu informatiile acestora.

Pentru a folosi pluginul, trebuie doar sa il cautati in libraria WordPress dupa nume sau sa il descarcati, instalati si activati folosind link-ul acesta https://wordpress.org/plugins/plugin-central.

 

Metoda 3: WP Install Profiles

Un alt plugin care te ajuta sa instalezi rapid pluginurile pe care le adori este WP Install Profiles. Pagina WordPress a acestui plugin este http://wordpress.org/plugins/install-profiles/. Cu aceasta solutie poti defini un grup de pluginuri de pe WordPress.org si apoi sa le instalezi pe orice site vrei cu un singur click de mouse.

Poti chiar sa impartasesti profilul si grupul de pluginuri pe care l-ai creat. Astfel si alte persoane pot sa iti urmeze exemplul foarte usor.

Metoda 4: WP Roller

Daca vrei sa incerci un serviciu online care te ajuta sa instalezi pluginurile tale in locul unui alt plugin care face asta, WP Roller este serviciul perfect. Adresa servicului este http://wproller.com/.

Ai mai multe flexibilitate si poti sa instalezi WordPress impreuna cu pluginuri integrate din librariile GitHub si WordPress.org. Poti sa incarci propriile teme si pluginuri si poti si personaliza si salva cum doresti instalatorul creat de WP Roller. 

Odata ce ai facut toate setarile, poti rula instalarea ca si un job cron. 

WP Roller te lasa sa personalizezi si setarile de baza WordPress cum ar fi:

 • titlul site-ului;
 • descrierea site-ului;
 • stergerea pluginului Hello Dolly;
 • stergerea articolului Hello;
 • stergerea paginii About;
 • stergerea comentariului Sample;
 • selectarea fusului orar.

Cu WP Roller salvezi mai mult timp decat cu celelalte metode amintite mai sus.

Metoda 5: DesktopServer

Un produs creat de ServerPress care te lasa sa automatizezi configurarea WordPress, mai ales daca ai versiunea cu plata, DesktopServer este un alt serviciu online. Acesta este disponibil la adresa http://serverpress.com/products/desktopserver/. DesktopServer foloseste matrici pentru preconfigurarea temelelor, setarilor si pluginurilor WordPress. Cand vrei sa faci un nou site WordPress cu DesktopServer, trebuie sa alegi o matrice deja existenta preconfigurata.

 

Toate aceste metode si altele sunt perfecte daca vrei sa folosesti aceleasi pluginuri pentru mai multe site-uri. In acest caz, castigi extrem de mult timp si primesti acelasi rezultat.

Alte articole legate de pluginuri WordPress:

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp