Skip to main content

Nu poti sa iti cresti traficul pe site fara a intelege exact ce inseamna SEO, pentru a cunoaste ce poti face, ce nu poti face si ce nu ai voie sa faci.

Definirea pe care o vom prezenta in randurile urmatoare va fi urmata de o scurta prezentare a tehnicilor SEO principale pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a crea un site de calitate.

Ce inseama SEO? SEO este un acronim pentru „Search Engine Optimization”

ce inseamna SEOOptimizarea pentru motoarele de cautare (SEO) este un set de tehnici menite sa promoveze intelegerea temei si a continutului uneia sau tuturor paginilor unui site de catre motoarele de cautare. Aceste tehnici vizeaza furnizarea a cat mai multe informatii despre continutul unei pagini web pentru robotii de indexare ai motoarelor de cautare.

Acest proces se poate realiza de catre proprietarul site-ului, in cazul blogurilor si micilor site-uri de prezentare, sau de catre o Agentie Optimizare SEO, in cazul proiectelor mari sau in crestere rapida.

Este foarte important cum se trateaza momentul in care un site incepe sa creasca serios, pentru ca aceasta perioada, scurta in general, trebuie insotita de pasi importanti necesari pastrarii respectivelor pozitii. Pe scurt, Google „incearca” toate site-urile bune, dar le pastreaza doar pe cele care fac pasii necesari cand este nevoie de acesti pasi.

Scopul acestui proces este directionarea pozitionarii unei pagini web in rezultatele motoarelor de cautare pe cuvinte cheie care corespund principalelor teme ale site-ului. In general, se considera ca pozitionarea unui site este buna atunci cand este se claseaza intr-unul din primele zece raspunsuri ale unei cautari pe cuvinte cheie care corespund temei sale.

Directionarea unei solicitari generice (TV, vanzari la domiciliu, zboruri ieftine …) este riscanta, deoarece concurenta pe paginile cu rezultate vizate este dificila. O interogare specifica a cuvantului cheie (long-tail) este, de asemenea, riscanta, deoarece traficul pe aceste cuvinte cheie lungi este mult mai putin voluminos.

Ce inseamna SEO – conform Google

Problemele legate de referentierea naturala. Optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta o adevarata provocare pe mai multe niveluri:
– obtinerea vizibilitatii site-ului in mod peren;
– captarea traficului calificat de la motoarele de cautare;
– obtinerea unei bune imagini de marca / brand in randul utilizatorilor de internet.

Scopul optimizarii site-ului pentru motoarele de cautare este, in primul rand, definirea termenilor / cerintelor pe care utilizatorii vor putea sa le introduca pentru a ajunge pe site. Aceste cuvinte cheie vor fi selectate pe baza activitatii companiei, precum si a traficului potential. Un cuvant cheie care este prea specific nu va oferi suficient trafic, iar un cuvant cheie prea generic va aduce un volum mare de trafic necalificat.

Aparand pe Google in prima pagina pentru o solicitare generic (exemplu „mp3”), asigura un volum mare de trafic. Intr-adevar, aproximativ doua treimi dintre utilizatori fac click pe unul dintre rezultatele primei pagini si aproape nimeni nu priveste dincolo de pagina a treia.

Din cauza acestui trafic potential enorm, webmasterii cauta prin toate mijloacele sa fie in partea de sus a listei, chiar daca uneori se folosesc de „inselaciune”. Asemenea tehnici pot ajuta, dar mai devreme sau mai tarziu, motoarele de cautare reactioneaza prin modificarea factorilor de clasificare si trecerea pe lista neagra sau chiar eliminarea din index a acestor site-uri „necinstite”.

Scopul unui motor de cautare este acela de a furniza utilizatorului cele mai relevante interogari, de aceea algoritmii de clasare ai motoarelor de cautare sunt modificati in mod constant pentru a merge in aceasta directie: nevoile si intentiile utilizatorului.

Raspunsul pe care Google il ofera in mod regulat tuturor webmasterilor care doresc sa cunoasca tehnicile de optimizare a site-urilor lor este ca trebuie sa se gandeasca la proiectarea unui site care este placut si relevant pentru utilizator, in loc sa incerce sa creeze un site pentru robotul lor. Chiar daca exista practici pentru a evita sanctiunile pentru tehnicile de black hat folosite pentru oferi un ranking mai bun pentru un site web, cel mai bun mod de a avea o pozitionare buna si pe termen lung este de a se asigura ca site-ul ofera un beneficiu real pentru utilizator.

Optimizarea pentru motoarele de cautare este, prin urmare, o zona dificil de cuantificat in termeni de rezultate mai ales ca algoritmii de clasificare se modifica in mod constant.

Cum poti crea un continut bun pentru SEO

Pentru un bun clasament al site-ului dvs., este necesar sa creati continut legat de titlul acestuia. Trebuie sa clasificam apoi acest continut. De asemenea, este bine sa plasati links catre alte site-uri web (mentionarea surselor pentru informatii si citate, trimiteri la resurse adiacente etc). Aceste site-uri trebuie sa fie de calitate si, daca este posibil, legate de continutul dvs.

O metoda eficienta de optimizare a unui site web este de a „intra in pielea” unui motor de cautare si de a vedea ce informatii poate avea pentru a clasifica o pagina, un URL, meta tag-uri, titluri, continut, imagini, fisiere …

Dar nu uitati ca continutul site-ului dvs. web trebuie sa fie destinat utilizatorilor sai. Daca se atinge acest obiectiv, acesta va fi considerat interesant si, bineinteles, va fi bine pozitionat.

In text, veti evita repetitiile, greselile ortografice si alte erori gramaticale. Veti diviza informatiile in capitole si subcapitole, fiecare introduse de un titlu care utilizeaza cel mult o singura data cuvantul cheie principal.

Veti ramane apoi pe aceasta tema abordand toate subiectele posibile si imaginabile legate de obiectivul principal al site-ului web, dar fara a repeta parti din continut.

Motoarele motoarelor de cautare vor decide care dintre cuvintele cheie sunt cele mai relevante pentru paginile dvs. Le puteti spune in eticheta de titlu a site-ului dvs. si a paginilor dvs. si le puteti confirma pe tot continutul.

Apoi, robotii motoarelor de cautare vor decide pentru ei insisi daca continutul site-ului dvs. este cel anuntat in titlu, si daca este suficient de bun pentru a fi plasat printre primele zece rezultate.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp