Skip to main content

Ce este Visual Composer? 

Visual Composer actualul WP Bakery este un page builder (constructor) de pagini web bazat pe scurtcoduri (shortcodes) si nu numai. Are foarte multe functionalitati, dar majoritatea au costuri separate de la 20 de dolari pana la 50 de dolari. Acest plugin vine ca si alternativa la Gutenberg care este integrat in WordPress, dar si la Editorul Clasic. Prin urmare, este foarte folosit si in crearea de continut pentru articole, nu doar la crearea paginilor propriu-zise.

Are o interfata care iti da puterea sa creezi pagini web usor, fara limite folosind functia de tragere si aruncare (drag and drop) a mouseului tau. Poti folosi o varietate foarte mare de module pentru a adauga text, continut media si alte functionalitati interesante. Trebuie sa stii ca exista si WPBakery Page Builder, care are anumite functionalitati  exact la fel ca si Visual Composer, dar este un produs separat.

WPBakery Page Builder te ajuta sa editezi si sa creezi doar continut. In comparatie, Visual Composer te ajuta sa iti creezi intregul site, incluzand antetul, subsolul si barile laterale.

Caracteristici cheie ale pluginului Visual Composer

Visual Composer ofera un numar mare de functionalitati care te lasa sa:

  • iti creezi site-ul si continutul folosind editor drag and drop;
  • faci de la zero site-ul sau sa folosesti template-uri existente;
  • alegi dintr-un numar variat si mare de elemente pentru functionalitatile site-ului tau (butoane, tabele);
  • editezi si personalizezi fiecare element si caracteristicile sale (culori, fonturi, marimi, pozitie);
  • folosesti CSS personalizat pentru a modifica si mai mult elementele alese;
  • creezi design responsive pentru dispozitive mobile. Exista o functie auto-responsive incorporata in plugin.

Aceste caracteristici sunt doar cele majore. In plus, este necesar sa stii ca Visual Composer ar trebui sa functioneze corect cu orice tema si ca este un builder cu putere dubla de creare. Odata, pluginul poate fi folosit in backend, dar poate fi folosit si pe frontend. Partea de frontend, este similara ca si cea de la Elementor, insa Elementor nu are editorul din spate.

Alte caracteristici:

  • Este usor de folosit fiind prietenos si intuitiv;
  • Are suport 24/7;
  • Are optiunile undo/ redo;
  • Poti descarca imagini direct de pe Unsplash prin Visual Composer Hub.

Setarea pluginului

Unele teme, mai ales cele de pe Themeforest, au Visual Composer integrate in ele impreuna cu alte pluginuri cum ar fi Revolution Slider.

Daca tema pe care o ai nu include acest plugin, atunci trebuie sa o cumperi separat. Dupa ce ai cumparat tema, poti sa o instalezi si sa o activezi ca si orice alt plugin WordPress. Tema poate fi cumparata direct de pe site-ul propriul sau de pe site-urile partenere (Themeforest). Daca ai cumparat separat pluginul, trebuie sa iti faci si un cont pentru a activa cheia de licenta.

Acum poti sa creezi orice pagina in acelasi stil cum creezi o pagina normala din panoul WordPress, doar ca trebuie sa tii cont de butonul specific al builderului. Apasa butonul Add New with Visual Composer sa ai editorul drag and drop.

Poti alege fie o tema predefinita, fie elemente cum ar fi randurile. In fiecare rand, poti adauga un element disponibil in partea stanga a ecranului. Acestea se numesc module. De exemplu, modulul Text te lasa sa afisezi pe site text.

Fiecare modul sau block are setari proprii de design cum ar fi margini, spatiere, culori, marimi, font, pozitionare si asa mai departe. La foarte multe elemente, poti adauga link-uri. Cu Visual Composer nu mai ai nevoie de alte pluginuri pentru a crea butoane. Acelasi lucru putem spune si despre alte elemente. Daca ai nevoie de ajutor, poti oricand consulta documentatia sa.

Crearea antetului, subsolului si barilor laterale

Daca mai tii minte, am scris la inceput ca poti crea si aceste trei elemente ale unui site. De obicei, temele instalate nu te lasa sa modifici foarte mult aceste portiuni de site. Cu Visual Composer, lucrurile se schimba. Daca verifici in panoul de control WordPress la sectiunea Visual Composer, vei vedea si sectiunea de creare a antetelor, subsolurilor si barilor laterale.

De exemplu, la partea de antet, putem selecta butonul Add Header si vei ajunge la editor. Procedeul functioneaza la fel pentru toate cele trei elemente.

Denumeste antetul tau. Numele nu va fi vizibil de nimeni altcineva decat de tine si echipa ta cu acces la panoul de control WordPress. Acum editeaza antetul ca si cum ai edita o pagina, dar tine cont de locatia sa si anume in partea de sus a site-ului. Nu uita sa salvezi modificarile.

Pretul

Visual Composer are o versiune gratuita care poate fi folosita ca si editor de continut. Are si o librarie mare de elemente si acces la template-uri predefinite.

Exista insa si varianta premium. In acest caz sunt 3 pachete de preturi diferite. Primul, pentru un singur site, costa 59 de dolari. Al doilea, pentru 3 site-uri costa 149 de dolari, iar ultimul de 349 de dolari poate fi folosit pentru un numar nelimitat de site-uri. La toate aceste trei pachete ai acces la actualizari frecvente, suport premium, acces la site, elemente premium, template-uri premium si template-uri globale.

Versiunea premium ofera si acces la constructoarele de antet, subsol si bari laterale.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp