Skip to main content

Despre Softaculous 

Softaculous este un script comercial folosit in cPanelul oferit de catre firma de gazduire. Acesta te ajuta prin completarea unui formular si prin cateva click-uri sa instalezi automat script-uri, unelte, platforme si sisteme de management al continutului. Printre cele mai populare mentionam WordPress, Magento, PrestaShop, phpBB, WHMCS, SMF si Joomla. Majoritatea acestora sunt construite in PHP si necesita si o baza de date pe care o creeaza instant aproape. Poti sa accesezi Softaculous fie la sectiunea cu acelasi nume din cPanel fie prin sectiune Software. Depinde foarte mult, de cum aseaza elemente din cPanel, firma de gazduire. Softaculous poate fi disponibil si prin Plesk, H-Sphere, DirectAdmin si InterWorx. Si noi il folosim.

Alte script-uri similare mai sunt si Installatron si Fantastico. De obicei, veti gasi doar una din cele trei instalate in cPanel, iar Softaculous este cel mai popular dintre ele. Toate trei au ca si scop instalarea automata, rapida a script-urilor fara a avea nevoie de cunostinte tehnice. Majoritatea script-urilor necesita doar cateva detalii administrative cum ar fi numele, emailul, parola utilizatorului principal si alte cateva optiuni marunte cum ar fi locatia instalarii.

Softaculous are peste 380 de unelte gata de instalat si milioane de utilizatori. Acesta are si o versiune gratuita care cuprinde aproximativ 55 de script-uri gratuite cum ar fi Open Blog, Srendipity, Dotclear, Zikula, PrestaShop, Moodle si altele.

Comparatia dintre Softaculous, Fantastico si Installatron

Primul are sute de script-uri valabile cu un sistem de recenzii bine pus la punct, impreuna cu note si chiar testari, acesta curpinde si unelte PHP, JavaScript, Perl sau aplicatii multilinguale. Al doilea are in jur de 50 de script-uri fara sistem de recenzii, sistem de testari a acestora sau unelte Perl si Javascript. Iar Installatron are aproximativ 80 de script-uri, dar disponibile doar in faza de testare si majoritatea sunt PHP sau Perl. Acesta are si aplicatii multilinguale.

Calitati

Este foarte interesant ca poti instala aplicatii si pe https sau pe IP-uri dedicate cu Soft, dar cu Fantastico, acest lucru nu este posibil. Iar Installatron ofera posibilitatea instalarii platformelor pe https, dar nu pe IP dedicat.

Daca vrei sa importi aplicatii instalate manual sau de la alte instalatoare automate, poti sa folosesti Soft, dar nu Fantastico. Si Installatron te lasa sa importi instalari.

Poti instala aplicatii pe domeni internationale si cu Soft si cu Installatron, dar nu cu Fantastico fara a primi o lista de erori. Primele doua instalatoare mentionate in acest alineat iti ofera si prilejul de a instala aplicatii personalizate.

Poti crea diferite pachete pentru utilizatori folosind Soft, dar nu poti spune acelasi lucru si pentru celelalte doua instalatoare automate.

Poti dezinstala aplicatii in toate cele trei instalatoare, dar doar in Soft si Installatron poti sa dai backup, restore sau upgrade cu un singur click.

Optiunea de re-branding este valabila la instalarea printr-un singur pas impreuna cu integrarea completa WHMCS cu Softaculous si Installatron. Pe langa aceste calitati, Soft ofera posibilitatea de a instala aplicatii care sa modifice temele de e-mail.

Panoul de control al reseller-ului, APi-urile automate, interfata multilinguala sunt calitati pe care le regasesti in Soft. In Fantastico acestea lipsesc in totalitate, iar in Installatron gasim doar panoul de reseller cu interfata multilinguala.

Recenzie

Softaculous este valabil pentru cei care nu vorbesc limba engleza. Practic oricine din intreaga lume il poate accesa. Pot opera multiple script-uri si realiza actiuni complexe cu doar un click. Instalarea WordPress-ului dureaza 2 minute si trebuie doar sa completezi cateva informatii de baza.

Softaculous are functia de cautare unde poti cauta ce vrei sa instalezi si este actualizat cel putin lunar, oferind si documentatie si ajutor pentru utilizatorii noi si vechi.

Acesta vine nu doar cu actualizari pentru el insusi, dar si pentru platformele pe care le are in librarie, facandu-le mai rapide, mai sigure si mai inteligente. 

Poti sa ai incredere in Softaculous si asta pentru ca milioane de oameni simpli il folosesc, dar si mii de firme de gazduire. Acesta fiind gratuit pentru testare si poate fi achizitionat si integrat aproape in toate panourile de control. Are automatizari usor de realizat chiar si pentru platforma WHMCS.

Softaculous are o interfata prietenoasa si un design intuitiv si simplu. Permite utilizatorilor sa isi puna propriul logo si nu necesita intretinere. Ofera control maxim si posibilitatea de a avea mai multi utilizatori cu permisiuni diferite.

Cum sa folosesti Softaculous

Odata ce ai intrat in cPanel, care in mod normal se gaseste la adresa https://exemplu.com/cpanel (deci adaugi /cpanel la adresa site-ului tau), te duci la Softaculous si il accesezi.

Aici vei vedea script-urile sortate dupa PHP, Javascript si clase. Acestea sunt sortate si dupa tipuri cum ar fi blog-uri, micro blog-uri, portale, formuri, galerii de imagine, wiki, calendare, email-uri, CMS, unelte de baza de date, video-, muzica, suport clienti, canale social media si asa mai departe.

Poti fie sa alegi o categorie, un tip de script sau unul din script-urile cele mai populare din lista. In subsol vezi ultima actualizare a script-ului de instalare automata. Poti accesa script-ul dorit sa il instalezi foarte usor.

Odata selectat, acest script, sa spunem WordPress, poti sa il instalezi direct, sa vezi informatii sau sa il testezi. Ai posibilitatea de a vedea imagini, recenzii si o lista de calitati pe care le are. Poti si importa instalarea dintr-o locatie indepartata sau din acelasi loc. Ai la dispozitie protocoale, domenii si directorul de instalare. La informatiile sale, ai data ultimei versiuni, descrierea, cerintele, instalariile curente, script-urile similare si un link de suport.

Daca deja ai instalat un script, il poti sterge, edita, duplica, muta sau actualiza. La instalare trebuie sa  alegi protocolul http sau https, domeniu, directorul de instalare care este optional si numele site-ului. Poti alege anumite plugin-uri si o tema. De asemenea, trebuie sa scrii datele administratorului cum ar fi e-mail, parola si nume, impreuna cu limba de instalare. Poti alege si perioada copiilor de rezerva si o versiune a script-ului, dar noi recomandam cea mai noua.

In partea superioara a Softaculous, ai un meniu cu iconite, fiecare reprezentand parti din cPanel cum ar fi prima pagina, recenziile script-ului, pagina de testare, toate instalatiile, setarile, back si asa mai departe.

In final, Softaculous poate fi folosit pentru foarte multe lucruri, dar cel mai important este ca salvezi timp si poti sa incepi realizarea site-ului tau in cativa pasi.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp