Skip to main content

Construirea unui site WordPress pentru un restaurant

Daca ai un restaurant sau o afacere similara s-ar putea sa ai nevoie si de un site WordPress prin care viitorii clienti pot comanda sau viziona meniul. Site-urile restaurantelor au anumite functionalitati specifice cum ar fi galerii de imagini speciale, afisarea meniurilor, posibilitatea de a comanda mancare si chiar de a urmari comanda. De aceea ai nevoie de o tema precisa si speciala.

WordPress este cea mai flexibila si usoara platforma de folosit. Iti ofera si puterea de a extinde functionalitatile sale, cat si design-ul dupa cum doresti. Exista mii de teme si mii de plugin-uri gratuite in libraria WordPress sau cu plata pe diverse site-uri si piete online.

Pentru a crea site-ul restaurantului tau, indiferent ca vei folosi WordPress sau nu, sunt necesare doua elemente. Primul ar fi domeniul care va fi adresa directa a restaurantului online, iar al doilea gazduirea.

Daca ai reusit sa achizitionezi aceste doua resurse, atunci poti sa instalezi WordPress si sa incepi sa iti faci magazinul online sau sa angajezi un specialist.

Mai jos iti vom prezenta cateva dintre cele mai reusit teme, template-uri sau site-uri predefinite in WordPress pentru restaurantul tau.

Italian Restaurant 

Este  un site predefinit pe care il gasesti in tema Astra. Stilul sau este unul modern si nou. Vine cu parallax si cu sectiune lata a antetului. Pentru a folosi acest design ai nevoie de tema Astra. Apoi poti folosi pluginul lor Starter Sites pentru a importa acest design direct pe site-ul tau.

Tema include si un sistem online de rezervare a meselor de catre clienti. In plus are template-uri personalizabile pentru pagina de blog si cea de meniu.

Divi Restaurant

Daca vrei ceva mai simplu, poti oricand sa optezi pe un landing page sau un site de o pagina. In acest caz iti recomandam Divi Restaurant. Acesta este un template al temei Divi despre care am mai scris. Are un fundal negru si alb care evidentiaza continutul si imaginile tale.

Sectiunea de acasa cuprinde testimoniale, meniul, orarul si multe altele. Tema este optimizata pentru incarcare rapida si performanta. Puteti folosi si builderul Divi pentru a o personaliza.

Cafe Pro

O tema ceva mai scumpa, dar foarte profesionista este tema Cafe Pro. Aceasta este construita pe puternicul framework Genesis creat de StudioPress. Pagina acasa are un design usor de modificat folosind patru zone pentru piese si ai si un panou de optiuni ale temei. La dispozitie vei mai primi si piese personalizabile care te ajuta sa afisezi datele de contact, adresa, orarul.

Ultra Restaurant

Ultra Restaurant este o tema eleganta pentru restaurantul tau. Tema a fost creata de Themify Ultra si te lasa sa adaugi un fundal fullscreen personalizat pentru a atrage mai usor vizitatorii.

Cu aceasta tema, primesti un meniu lipicios, meniu de poze frumos colorate, Google Maps si un sistem online de rezervare. Tema este flexibila si usor de folosit de catre incepatori.

OceanWP

Poti oricand folosi o tema multi-functionala ca si OceanWP. Vine cu suste de site-uri predefinite inclusiv un template pentru un restaurant. Tema este compatibila cu buildere si este prietenoasa si cu WooCommerce. Accepta plati si rezervari online pentru restaurant.

Winery by Astra Theme

Ne intoarcem tot la tema Astra, dar asta pentru ca este tema cea mai compatibila cu majoritatea builderelor, dar are si multe site-uri predefinite. Daca nu ai un restaurant, dar te invarti in mediul Horeca cum ar fi baruri, pub-uri si asa mai departe iti recomandam Winery. Tema este similara cu cealalta recomandata, dar are butoane atractive tipografie placuta ochiului si integrare usoara cu mediile sociale.

Hestia Pro

O alta tema multi-functionala este Hestia Pro. Aceasta are un template pregatit pentru restaurant, pentru cafenea sau pentru orice afacere din domeniul Horeca.

Suporta WooCommerce si buildere. Hestia Pro este gata de tradus si poate fi folosita pentru site-uri multilinguale.

Carbone

O tema foarte la moda este Carbone. Ca si fundal poti sa pui un clip video pe prima pagina. Poti crea si un landing page pentru meniul restaurantului unde adaugi si imagini speicale. Tema este potrivita si pentru un blog culinar.

Neve

 

Neve este o tema moderna de o pagina. Vine cu mai multe demo-uri predefinite si suporta buildere.

Daca alegi template-ul restaurant poti sa adaugi galerii de imagini si sectiuni cum ar fi o harta cu locatia, meniul zilnic si recenzii.

Salt and Pepper

Salt and Pepper este o tema noua de WordPress dedicata restaurantelor. Numele sau se traduce Sare si Piper. Este ideala pentru bloguri culinare, recenzii sau retete pentru preparate, site-uri pentru restaurante, baruri si cafenele. Tema te lasa sa pui un logo personalizat, un meniu si iconite sociale in antet.

Cu widget-ul de instagram poti adauga si imagini cu preparate culinare in bara laterala sau in subsol. Este prietenos cu buildere.

Rosa 2

 

O tema foarte frumos creata este Rosa 2. Aceasta are un design placut si vine cu un fundal cu efect parallax. Prima pagina are un design modern care arata foarte bine pe orice dispozitiv.

Tema include un sistem de management al meniurilor cu comanda online si sistem de rezervare. Are mai multe stiluri si culori care pot fi alese prin Customizer-ul WordPress.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp