Skip to main content

Ne tentează tot mai mult să ne creem un site de la zero? Atunci acest articol este mai mult decât recomandat. Aici vom putea învăța tot ce trebuie să știm ca să putem lua cea mai bună decizie pentru afacerea noastră. Un program de creare a unui site gratis ne poate ajuta la început dar nu este recomandat pe termen lung.

 Care sunt dezavantajele unui program de creare a unui site gratis

Un program de creare a site-ului poate ajuta o afacere să devină mai vizibilă în prezent pe motoarele de căutare, dar pe termen lung nu este o soluție viabilă.

Acesta este o soluție în cazul în care ne dorim să ne facem afacerea mai vizibilă într-un timp scurt în mediul online. Astfel ne putem folosi de diferite programe care ne vor ajuta la crearea unui site web gratis dar care pe o perioadă de timp mai îndelungată nu va aduce rezultatul scontat. Dezavantajele unui program de creare a unui magazin online gratuit

  • Nu putem folosi numele propriu de domeniu web –  atunci când ne dorim să ne facem un site cu ajutorul unui anumit program nu vom avea domeniu cu numele afacerii, din contra, vom primi un subdomeniu. Chiar dacă inițial asta nu pare să deranjeze, cu toții ne vom convinge că pe termen lung nu este o idee atât de bună. Nu ne vom putea prezenta în fața colaboratorilor cu un site care să nu aibă denumirea afacerii și care să nu fie realizat profesional.
  • Nu putem încărca propriile teme sau module – ori de câte ori optăm pentru un program de creare site gratis nu ne putem încărca temele sau modulele proprii. Vom putea observa încă de la început că vom fi limitați la temele și la designurile pe care le dorim pentru site-ul nostru. De cele mai multe ori putem alege doar între acele teme puse la dispoziție de program.
  • Nu vom putea dezactiva publicitatea – un alt mare dezavantaj al acestui tip de program este că publicitatea va fi disponibilă pe site-ul nostru fără să ne dorim asta.  Chiar dacă ne dorim că acea publicitate să dispară nu vom putea face asta.  Nu vom putea controla reclamele care apar pe site și care poate nu sunt tocmai potrivite pentru domeniul nostru de activitate.
  • Contul nostru se poate șterge oricând –  un alt dezavantaj al unui program de creare pagină web gratis este că putem să rămânem fără site în cel mai scurt timp posibil și fără avertizare.

Platformele gratuite pentru crearea unui site nu reprezintă o soluție optimă

Înainte să luăm decizia de a crea un site cu ajutorul unui program, în mod gratuit, trebuie să ne gândim la cât de folositor poate fi pe termen lung.

Mai întâi de toate trebuie să ne întrebăm cât costă un site. Dacă acest cost nu este unul care să ne destabilizeze afacerea atunci nu avem niciun motiv pentru care să nu putem opta pentru un site profesionist încă de la început.  În condițiile în care afacerea noastră este una prosperă și ne dorim să avem de un site care să funcționeze pe termen lung, atunci platformele gratuite nu sunt tocmai recomandate. Ca să putem crește o comunitate în jurul site-ului nostru și să începem să facem bani de pe urma lui, atunci trebuie să apelăm la o companie specializată. Doar aceasta va reuși să ofere în cele din urmă un rezultat optim care să se ridice la înălțimea așteptărilor noastre.

Platformele gratuite de realizarea a unui site nu reprezintă o soluție adecvată pentru afacerile care doresc să prospere în timp și să devină un succes  Avem nevoie de un specialist care să se ocupe de site-ul nostru și care să ne ajute să ne atingem obiectivele. Un site bine realizat ne poate ajuta să ne bucurăm de o afacere de succes.

Pentru informații suplimentare și detalii puteți vizita pagina noastră de sevicii SEO.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp