Skip to main content

Despre Framework

Practic, un Framework WordPress este o tema parinte cu panou de control dedicat si special. Acesta vine la pachet cu optiuni, alte teme (modele) si pluginuri. Poti sa consideri un Framework ca fiind un sistem de management al design-ului. Cu aceasta unealta iti vei face design-ul site-ului tau.

Calitatile de baza a Framework-urilor

Majoritatea au calitati cum ar fi:

  • hooks personalizate
  • functii personalizate
  • optiuni dedicate
  • librarii integrate
  • callbacks personalizate

Foarte multe dintre Framework-uri au functia de construire a paginilor printr-un constructor de pagini. Acesta se poate folosi cu ajutorul principiului tragere si aruncare (drag and drop). Poti doar sa folosesti mouse-ul pentru a ordona si selecta elementele pe care le vreti pe pagina web.

Recenzii ale Framework-urilor

Printre Framework-urile cu functia drag and drop mentionam Headway si Betheme. Pentru programatori, exista Genesis. Alte Framework-uri demne de mentionat sunt WP Canvas, WordSmith, Unyson, UpThemes si Carrington Core.

Pentru a intelege mai bine acest concept, urmareste urmatoarele recenzii.

WooFramework

WooFramework foloseste tema Canvas ca si nucleu. Are preturi diferite in functie de ce doresti mai exact. WooFramework este disponibil la adresa web https://www.woothemes.com/products/canvas/. Exista un pret standard si unul pentru dezvoltatori. Cel din urma include si fisierele Photoshop PSD. Exista si un pret mai mare pentru tot pachetul.

WooFramework este foarte populara datorita dezvoltatorilor ei care au construit si WooCommerce, pluginul pentru magazine online pe WordPress. Nu poti sa cumperi WooFramework fara o tema cum este Canvas. Altfel nu poti sa folosesti corect conceptul.

Impreuna cu WooCommerce, poti realiza un site minunat. Ca si calitati de baza, trebuie mentionate actualizarile cu un click, fundatia solida si functia de portofoliu.

Design-ul este responsive si temele au functii de magazin online, suporta fonturi Google si au piese personalizate. Temele pot fi de tip revista sau de afaceri. 

Toate aceste unelte se imbina perfect si cu WooSlider cu care poti crea slide-uri.

Printre cei care folosesc WooFramework mentionam Grow Academy si Oregon Trail Schools.

Cherry Framework

Acest concept este construit de Template Monster. Acestia recomanda conceptul datorita usurintei cu care poate fi folosit. Are foarte multe elemente personalizabile, suport non-stop si actualizari periodice.

Este responsive in totalitate si are diverse fonturi si palete cu culori. Integrat gasesti slideshow-uri, tipuri personalizate de articole, formate de articole, piese personalizabile. Aditional, mai exista si coduri scurte si un personalizator de tema cu un sistem de management al datelor. Cherry Framework este multilingual si gata pentru SEO. 

Cherry este valabil la http://www.cherryframework.com/. Pachetul include 2 teme noi lunar plus temele care exista deja. Sunt peste 130 de teme deja valabile si poti incerca 3 gratuit.

Gantry

Spre deosebire de alte Framework-uri, Gantry este gratuit. Se actualizeaza destul de des si nu ai nevoie de cunostinte de programare sau experienta. Este foarte usor de folosit. Gantry are calitati cum ar fi:

  • suport MegaMenu
  • panou de administrare Ajax
  • platforma open source
  • un numar nelimitat de actiuni de tip undo si redo
  • suport SCSS si LESS
  • campuri personalizate construite
  • mosteniri ale temei
  • panou off-canvas
  • configuratie YAML
  • template YAML
  • sistem de particule

Ce nu este inclus in pachetul gratuit este suportul. Daca doresti suport trebuie sa platesti un abonament anual. Framework-ul este construit pe Bootstrap si chiar daca este gratuit, Bootstrap nu este usor de invatat.

Poti descarca Gantry de pe http://gantry.org/.

Genesis

Unul dintre cele mai populare Framework-uri de pe piata este Genesis. Acesta este folosit in mai mult de 271.000 de site-uri si ca procent 9.1%.

Este curat, sigur, prietenos SEO si pregatit pentru viitor. Tema este responsive si are un design care poate fi folosit cu o tema de copil. Poti folosi o tema copil creata de tine sau una a developerilor de la StudioPress.

Genesis are o comunitate mare si activa la care se adauga dezvoltatori specialisti WordPress sau Genesis cu propriile site-uri pline de sfaturi, trucuri si tutoriale. 

Genesis ofera actualizari nelimitate, suport nelimitat si site-uri nelimitate. Totul la doar 59.95 de dolari. Daca vrei Framework-ul si o tema copil atunci pretul creste la 99.95 de dolari. Poti cumpara intregul pachet la 499 de dolari. Exista si teme copil gratuite.

Genesis poate fi cumparat de la https://www.studiopress.com/.

Headway

Un alt concept popular care se regaseste in peste 47.000 de site-uri este Headway. Daca vrei solutia perfecta pentru control total asupra design-ului site-ului tau fara sa stii programare atunci acest Framework este raspunsul.

Este un Framework cu functia drag and drop care te lasa sa controlezi aproape orice aspect al design-ului regasit in tema pe care o folosesti. Poti controla culori, cadre si fonturi doar folosind click-urile mouse-ului tau. Odata cadrul complet, poti adauga stiluri personalizate cu Editorul de Design. Headway este construit la ultimele standarde si ofera design responsive.

Preturile incep de la 89 de dolari, un pachet standard pe care il poti folosi la maxim 3 site-uri cu un an de actualizari si suport. Apoi avem pachetul cu 199 de dolari pe care il poti folosi la cate site-uri vrei pentru aceeasi perioada de actualizari si suport.

Thesis 2.0

Thesis ramane unul dintre cele mai cunoscute Framework-uri WordPress si este competitorul direct a lui Genesis. Principalul sau scop este prietenia SEO, dar versiunea 2.0 a adus cateva imbunatatiri semnificative.

Aceasta noua versiune atrage mai multe persoane atehnice care vor mai mult decat un site frumos. Thesis este folosit in peste 57.000 de site-uri de pe internet. Are trei noi imbunatatiri majore: cutiute, unelte – piese, teme copil, setari, schema markup, Google Authorship si design-uri.

Pretul incepe de la 87 de dolari pentru un design si un an de actualizari, iar pentru 164 de dolari primesti 3 design-uri si formulare pentru e-mail. Pentru 197 de dolari primesti actualizari nelimitate, toate design-urile si extensiile impreuna cu posibilitatea de a-l folosi pe cate site-uri vrei.

Concluzie

Daca vrei ceva nou, mai rar intalnit in Romania, din punct de vedere al design-ului atunci poti opta pentru un Framework. Tine cont de bugetul si nevoile tale. Incearca sa probezi gratuit, inainte de a cumpara. Cerceteaza temele copil sau posibilele design-uri pe care le poti face. Nu uita sa arunci o privire si spre functionalitati. Pregateste-te sa inveti conceptul si nu te descuraja, dar nici nu cumpara un Framework doar pentru a angaja pe altcineva sa il invete. In acest caz mai bine aceea persoana iti face direct site-ul, fara sa mai dai bani pe o resursa.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp