Skip to main content

Lumea SEO, ca orice lume, este plina de ghiduri, cursuri, sfaturi SEO. Multe dintre acestea sunt atat de proaste, incat nu mai starnesc nici macar rasul.

Nu vom scrie aici niciunul dintre sfaturile pe care le-am dat noi, si nimic despre acestea. Nu va suparati, nu? Ok. Nu vom pomeni nici despre sfaturile pe care le-am primit noi de-a lungul timpului. Ar insemna sa ne plangem. Nici asta nu facem. Atunci ce-i cu articolul acesta? Nimic special. Am intalnit pe un grup FB intrebarea „Care au fost cele mai rele sfaturi SEO pe care le-ati primit vreodata?”. Subiectiv, amuzant pe alocuri, dar daca trecem peste partea cu rasete, sau peste cea in care nu suntem de acord si ne vine sa dam repede niste bad reviews, gasim niste linii clare, usor de depistat.

Asa ca, la treaba. Mentionam ca discutiile se purtau in engleza, aici fiind o traducere, si ca niciun nume de persoana particulara nu putea sa apara intr-un asemenea text. Nu putem face asa ceva.

Exemple de sfaturi SEO rele de tot

 1. Adaugati cat mai multe meta-cuvinte cheie intr-o singura pagina, astfel incat sa se claseze in multe rezultate de cautare.
 2. Folositi „nofollow” pe linkurile interne.
 3. Imbunatateste-ti scorul E-A-T.
 4. Ar trebui sa-l lasi pe varul meu sa se ocupe.
 5. Nu ai nevoie de SEO. Invata doar Yoast.
 6. Urmati sfaturile si ghidurile Google.
 7. Nu va implicati in campanii off-page. Continuati sa faceti continut si linkurile vor veni in mod natural!
 8. Linkurile nu sunt importante acum, in {inserati anul aici}!
 9. SEO functioneaza rapid.
 10. Daca publicati continut excelent, oamenii se vor lega (backlinks).
 11. Continut fara analiza pe cuvinte cheie.
 12. Micuta luminita verde in Yoast.
 13. Obtineti un domeniu care incepe cu aaaaa precum paginile yella.
 14. Nu ai nevoie de SEO. Am auzit ca este un mit, mai mult trafic aduce clasamente mai bune.
 15. Nu stiu de ce oamenii decid sa faca SEO atunci cand pot decide doar sa obtina mai mult trafic.
 16. Linkurile nu conteaza.
 17. „Backlinks” este o farsa.
 18. Puneti o melodie automata atunci cand cineva va viziteaza site-ul.
 19. Fiverr este bomba!
 20. A venit cineva sa-mi spuna ca au facut link building, asa cum le spunea consultantul lor, dar nu a vazut imbunatatiri. Cand am intrebat ce fel de link building au facut, mi-a raspuns: „Nu sunt sigur ce vrei sa spui, am trimis la cel putin 300 de directoare de link-uri”.
 21. PBN-urile sunt singura cale.
 22. Orice iese din gura lui *** si ***! (nota autorilor: este vorba de doua persoane particulare, nu ar fi normal sa le dam numele)
 23. Nu am nevoie de backlinks !!
 24. O voi face singur.
 25. As spune „nu construti backlink-uri”, am auzit de multe ori aceasta prostie si pur si simplu nu o inteleg. De ce ai alege sa te pui in urma? Good luck … voi profita din cele mai bune din ambele lumi!
 26. Daca cumparati 5 sau mai multe domenii cu cuvantul cheie in el si redirectionati catre site-ul principal, veti obtine mai multa autoritate.
 27. Obtinerea pozitiei #1 pe Google va aduce automat un uragan de trafic!
 28. Ar trebui sa consultati niste grupuri SEO pe facebook, veti invata lucruri minunate.
 29. Ar trebui sa faceti numai White Hat SEO.
 30. Totul este despre SEO (vs. marketing digital complet).

cele mai rele sfaturi SEOConcluzii

Concluziile incep si se opresc in cea mai mare masura la un singur cuvant: backlinks. Sfaturi SEO bune? Ar insemna inversul celor rele, nu-i asa? Adica… construiti backlinks, aduceti backlinks, nu asteptati sa vina singure etc.

De ce sa mintim, suntem de acord. Nu este nici bine, nici corect, dar fara asa ceva nu prea exista succes. Cu un continut extraordinar poti ajunge in preajma primei pagini SERP. Poate ajungi chiar pe prima pagina, dar jos, in pozitiile 8-9-10. Mai sus nu urci decat conjunctural sau pe termen foarte scurt fara backlinks. Acestea nu sunt sfaturi SEO, sunt parerile noastre.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp