Skip to main content

Textul se va imbunatati daca utilizati mai multe cuvinte de tranzitie. Familiarizati-va cu ele, utilizati-le mai des, singura grija fiind sa nu exagerati.

Care sunt cuvintele de tranzitie?

Cuvintele de tranzitie sunt cuvinte precum: „cele mai importante”, „mai intai”, „pentru”, „primul”, „primul”, „urmatorul”, „in continuare”, „mai mult”, „in cele din urma”… Cuvintele de tranzitie conduc trecerea de la o sectiune a textului la alta, de la o portiune logica la alta. In acelasi timp, ele indica cititorului locul in care se afla in parcursul textului.

Folosind cuvintele de tranzitie, textul devine mult mai usor de citit. Utilizarea lor faciliteaza citirea si intelegerea frazelor, a paragrafelor sau a sectiunilor in general: relatia dintre doua asemenea sectiuni devine evidenta prin utilizarea unor cuvinter de tranzitie potrivite. Ele tin cititorul „in priza”, ii trimit acestuia mesajul ca urmeaza ceva important. De asemenea, il pregatesc pentru urmatoarea sectiune.

Daca rezumati un text, probabil ca folositi cuvinte precum „primul”, „al doilea”, „al treilea” si asa mai departe. Cititorii vor intelege ca citesc un rezumat daca folositi asemenea cuvinte. Daca doriti sa comparati unele lucruri, puteti folosi cuvinte ca „aceleasi”, „mai putin”, „in timp ce”, „unul sau altul”. Sau, daca doriti sa incheiati, puteti folosi cuvinte de tranzitie ca: „in concluzie”, „in incheiere”, „in cele din urma”…

cuvinte de tranzitie pentru UX si SEOCum se verifica cuvintele de tranzitie?

Verificarea cuvintelor de tranzitie determina daca utilizati suficiente cuvinte de tranzitie. Daca cel putin 30% din paragrafele din text contin un cuvant de tranzitie, atunci sunteti in norme. Daca mai putin de 30% dintre acestea contin un cuvant de tranzitie, atunci poate ca nu ati utilizat suficiente. Sau poate textul in sine ar trebui revizuit, poate are prea multe paragrafe pentru o singura sectiune logica. Daca ne gandim ca exista recomandari care spun ca ar fi bine ca textul dintre doua subtitluri – tag-uri H2, H3 etc, nu ar trebui sa depaseasca 300 de cuvinte, ajungem undeva la aceeasi concluzie.

De ce sunt importante cuvinte de tranzitie pentru lizibilitate si pentru SEO?

Deci, care este legatura dintre cuvintele de tranzitie si SEO? Utilizarea mai multor cuvinte de tranzitie in text nu va face ca articolul sa ajunga direct la o pozitie mai inalta in SERP. Nu e asa de simplu.

Este clar ca aceste cuvinte de tranzitie contribuie la SEO pe termen lung deoarece imbunatatesc lizibilitatea si structura textului. Cum?

Cuvintele de tranzitie sunt importante pentru lizibilitatea textului. Cuvintele de tranzitie joaca, de asemenea, un rol crucial in structurarea textului. Acest lucru duce la o mai buna intelegere a acestuia de catre cititori.

Daca utilizati suficiente cuvinte de tranzitie, textul va fi mai usor de citit. Iar lizibilitatea creste satisfactia cititorilor – satisfactia cititorului va insemna in timp si ranking mai bun, deci per total, buna utilizare de cuvinte de tranzitie afecteaza rezultatele SEO ale unui site.

In incheiere 🙂

Folosirea cuvintelor de tranzitie este probabil ceva ce faceti automat atunci cand creati continut, cand scrieti. Toata lumea le foloseste. Aveti nevoie de aceste cuvinte pentru a va spune povestea. Mai ales cand aceasta poveste nu este o poveste SEO, ci una despre scrierea de continut. Ceva ce nu se abordeaza decat foarte rar, abia am gasit cateva studii serioase, cum ar fi cel de la Yoast – list of transition words – dar inutil pentru limba romana…

Cu toate acestea, am constatat ca multi oameni folosesc prea putine cuvinte de tranzitie in paginile lor, deci automatismul natural de scriere trebuie dublat de o atentie sporita pe asemenea elemente tehnice.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp