Skip to main content

Strategia de internal linking poate fi la fel de importanta ca cea legata de backlinks, si mult mai putin costisitoare, daca este bine gandita si bine pusa in aplicare.

Pregatim in aceasta perioada un material mult mai amplu legat de optimizarea on-site, precum si o serie de articole detaliate. Dar pentru inceput, ca introducere, iata o simpla vedere de ansamblu asupra modului de implementare: importanta anchor si structura url link.

Importanta textului anchor in internal linking

Importanta textului de ancore (anchor) in ceea ce priveste o strategie de internal linking nu poate fi supraestimata. Legaturile interne reprezinta o parte importanta a algoritmului unui motor de cautare. In structura unui site, este esential ca paginile sa fie conectate folosind cuvintele cheie si termenii corespunzatori din anchor.

Aproape intotdeauna, linking-ul intern se limiteaza la meniuri, pagini de categorie si cateva widgets gen „cele mai recente articole” sau „cele mai citite”. Iar in toate acestea, textul ancora este titlul paginii catre care se face trimiterea. Daca titlurile respective sunt foarte bine optimizate pe cheia de cautare principala, este foarte bine. Dar ce facem cand, ca de atat de multe ori, dorim sa sustinem – promovam o pagina pe mai mult decat un singur cuvant-cheie? La nivel de on-site optimization, simplu: linkam intern cu variatii de anchor.

Iata un exemplu folosind o companie fictiva „Firma S.R.L. unelte pescuit”:

internal linkingFiind internal linking, consideram ca numele firmei (brandul) nu este foarte relevant. Deci cheia principala ramane „unelte pescuit”. Dar pe tema aceasta exista destule chei de cautare folosite de catre public. Sigur, avem grija ca in textul acelei pagini sa apara variatiile dorite, dar pentru intarire se vor face trimiteri din alte pagini, cu anchors gen: „unelte pescuit”, „scule pentru pescuit”, „materiale pescuit” s.a.m.d.

Pentru ca tot discutam despre internal linking, facem o paranteza mai lunga, pentru ca este foarte important:

Linkuri absolute vs link-uri relative

Dezbaterea dintre legaturile absolute (https:www.site.ro/nume_pagina.html) si legaturile relative (nume_pagina.html sau /nume_pagina.html) continua in lumea SEO. Semnificatia individuala a fiecaruia a fost pusa la indoiala, dar este general acceptat faptul ca linkurile absolute ofera o valoare SEO mai buna decat legaturile relative.

Multi specialisti in SEO considera ca link-urile absolute sunt mai putin susceptibile de a se pierde cand motoarele de cautare indexeaza / reindexeaza o pagina. Acest lucru nu ar trebui sa faca intr-adevar o diferenta, dar multi au ajuns la concluzia ca acesta este un motiv suficient sa nu riste cu links relative.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp