Ce este WP Rocket 

WP Rocket este un plugin premium prietenos care se instaleaza pe platforma WordPress. WP Rocket te ajuta sa imbunatatesti performanta site-ului tau WordPress in doar cateva click-uri de mouse. Este folosit de peste 700 de mii de site-uri. Sunt foarte putine alte pluginuri care pot sa depaseasca WP Rocket in ceea ce inseamna performanta, usurinta, actualizari dese, functionalitati in plus si suport. Singura problema majora ar fi pretul ridicat. Pretul este mai mare decat te-ai astepta depasind pretul pluginurilor alternative.

WP Rocket nu a fost primul plugin de cache pentru WordPress, dar este primul care vine cu un suport serios. In ultimii 5 ani, WP Rocket se afla inca printre primele locuri cand vorbim despre pluginuri de cache la WordPress. Au venit cu optimizari si functionalitati permanente pentru a imbunatati viteza site-ului tau. La inceputul anului 2018, au schimbat complet interfata, dar au structurat functionalitatile.

WP Rocket te ajuta sa scazi timpul de incarcare a site-ului:

 • creand pagini cache;
 • compresand fisierele HTML, CSS si JavaScript;
 • unificand fisierele HTML, CSS si JavaScript;
 • optimizand baza de date;
 • si nu numai.

Pretul

Pluginul este disponibil prin trei abonamente diferite. Cel mai ieftin abonament este cel de 49 de dolari pentru un an si poti folosi pluginul doar pe un site. Al doilea pachet costa 99 de dolari si poti folosi pluginul pe 3 site-uri. Ultimul pachet, numit Infinite, poate fi folosit pe un numar nelimitat de site-uri, dar costa 249 de dolari. Toate pachetele sunt pe un an si vin cu suport si actualizari. Odata ce licenta se aproprie de perioada de expirare, vei primi un mail cu un cod de promotie pentru prelungirea sa. 

Pluginul poate fi folosit si atunci cand nu ai licenta, dar nu vei mai avea acces la suport si la actualizari. Exista si optiunea in care primesti banii inapoi in 14 zile. 

Caracteristici

Se poate instala foarte usor si foarte repede in acelasi mod in care instalezi un plugin folosind optiunea „Upload Plugin” din WordPress. Dupa, se activeaza si il gasiti in partea de sus a meniului. Aici veti vedea setarile in partea stanga si optiunile in partea dreapta.

Prima setare este pentru cache. Poti sa activezi cache-ul pentru telefoanele mobile si sa separi cacheul de mobil. Poti sa activezi cache-ul si pentru utilizatorii autentificati. In plus, poti alege si ce viata sa aibe acestea.

O alta optiune a pluginului este cea de optimizare a fisierelor HTML, CSS si JS. Aici doar bifezi daca vrei sa fie minimizate, defer sau unite. Ai grija la design-ul site-ului cand activezi aceste optiuni.

La media ai optiunile pentru imagini si filmulete. Aici poti activa Incarcarea Lenesa (Lazy Load) atat pentru clip-uri, cat si pentru imagini. Poti sa dezactivezi emoticoanele implicite.

Pentru optimizarea bazei de date sunt disponibile mai multe optiuni. De la stergerea reviziilor, pana la stergerea ciornelor, articolelor de la gunoi pana la stergerea comentariilor spam si a celor de la gunoi. Poti si sa faci automat aceste setari programand operatiunea.

WP Rocket este prietenos si cu pluginuri eCommerce  cum ar fi WooCommerce. Acest plugin este compatibil cu Easy Digital Download, iThemes Exchange, Jigoshop si WP-Shop. In cazul WooCommerce, paginile sunt automat detectate si nu trec prin procesul de cache.

Pluginul prezentat este compatibil si cu Polylang, WPML si qTranslate.

Printre alte caracteristici interesante mentionam si:

 • optimizarea imaginilor;
 • compresie GZIP;
 • preincarcare Sitemap;
 • preincarcare Cache;
 • optimizare Google Font;
 • DNS;
 • detectie a dispozitivelor mobile;
 • compatibil cu Google Analytics, Facebook Pixel, Varnish, Cloudflare si Sucuri.

Ce ne-a placut la WP Rocket

WP Rocket este usor de folosit si ajuta la incarcarea rapida a site-ului. Daca folosesti si optiunile lazy load, cele pentru imagine si pentru baza de date, site-ul se va incarca chiar foarte rapid. Creatorii pluginului ofera si sfaturi, dar si documentatie in ceea ce priveste incarcarea rapida a unui site.

Ce nu ne-a placut la WP Rocket

Singura modalitate de a contacta suportul este fie prin tichet, fie prin formularul de contact. Nu poti sa ii contactezi direct.

Sumar

Avantajele pluginului sunt:

 • Usor de folosit de catre incepatori;
 • Are functia de preincarcare a cache-ului;
 • Optimizeaza baza de date;
 • Vine cu actualizari si imbunatatiri frecvente;
 • Suportul este prezent.

Dezavantajul major asa cum am scris si la inceputul articolului este pretul. Si ca la orice plugin de cache, trebuie mereu sa testezi site-ul la fiecare optiune activata. Nu se stie daca tema sau pluginurile instalate nu au vreun conflict intre ele sau cu WP Rocket si optiunile sale. Daca este cazul, ele pot distruge design-ul site-ului si optiunea activata trebuie dezactivata.

Leave a Reply

Call Now ButtonSUNA