Skip to main content

Românii sunt prezenți pe internet în fiecare zi. Aceștia au mereu ceva de căutat fie din cauza faptului că nu au acces ușor la informația pe care o doresc sau pur și simplu din curiozitate. Bineînțeles că există și un top al celor mai căutate cuvinte pe Google.

Ca oamenii care obișnuiesc să caute pe motoarele de căutare fel de fel de informații să ajungă la afacerea noastră trebuie să o facem mult mai vizibilă. Atunci când vrem să devenim mai vizibili ne gândim în mod automat la optimizare Seo.

Vom rămâne de-a dreptul surprinși să descoperim cât de mult stau românii pe motoarele de căutare și cât de des sunt în căutare de diverse lucruri.

Volumul mediul al celor mai căutate cuvinte pe GoogleFacebook – 16.600.000

  • Youtube – 9.140.000
  • Meteo – 7.480.000
  • Google – 4.090.000
  • Emag – 3.350.000
  • OLX – 3.350.000
  • Traduceri – 1.220.000
  • Vremea – 1.000.000
  • Mail – 823.000
  • Porn – 823.000

 Topul celor mai des cuvinte căutate pe Google în anul precedent

optimizare SEOOamenii  accesează Google în fiecare zi. Aceștia caută constant noi informații  de care au nevoie iar Google-ul pare a fi cea mai bună sursă din care și le pot procura.

Cum să faci bani?

Ce zi e azi?

Când se schimbă ora?

Când e black friday?

Cum să slăbești?

Ce este Revolut?

Potrivit economica.net aceste întrebări au fost cele mai căutate în anul 2019. Foarte multe persoane s-au folosit de motoarele de căutare pentru a afla informațiile de care aveau nevoie.

Bineînțeles că celebritățile și evenimentele rămân în topul căutărilor.  Cele mai populare căutări în materie de emisiuni, celebrități sau evenimente sunt: Game of Thrones, Puterea dragostei, Simona Halep, Trump, Avengers, Joker, Untold și Captain Marvel.

  Cele mai căutate cuvinte pe YouTube

YouTube a ajuns să fie o sursă tot mai  bună de informații. Toate videoclipurile prezente pe YouTube au ajuns să se bucure de un succes mai mare de la an la an.

YouTube are și el un clasament și cuvintele cu cea mai mare creștere sunt: Brawl Stars, Puterea dragostei, Povestea noastră, TikTok, SOS, Billie Eilish, Ferma, Game of Thrones, Dragostea din tei și În căutarea adevărului.

Cele mai căutate știri de pe internet în anul 2019 au fost: Cazul Caracal, Alegeri europarlamentare, Notre-Dame, Alegeri prezidențiale, Urzeala Tronurilor, Mihai Constantinescu, Răzvan Ciobanu,  Puterea dragostei și Brexit.

     Ce este Google Trends?

Search Engine OptimizationEi bine Google Trends este un instrument de căutare și de analiză care a fost lansat de Google în anul 2006. Cu ajutorul acestuia vom știi care este frecvența de căutare a cuvintelor cheie pe care utilizatorii le-au folosit în căutările lor.

Google Trends ne permite să facem orice tip de analiză prin selectarea zonei geografice de interes, limba și chiar categoria de de subiect.

Vom putea obține toate detaliile pe care le dorim. Putem verifica care a fost progresul unui termen de căutare într-un interval destul de lung. Intervalul este ales de noi acesta poate fi realizat din câțiva ani sau ultimele 30 de zile.

În anul 2018 Google Trends a suferit o modificare majoră. Acesta ne permite în plus față de toate dotările pe care le are în prezent să vizualizăm care sunt trendurile în materie de căutări în timp real. Este mult mai ușor de utilizat chiar și pentru persoanele mai puțin experimentate cu acest nou instrument.

Cum se utilizează Google Trends?

Că să putem cauta subiecte în tendință pe Google Trends trebuie să accesam mai întâi pagina de pornire după care sa selectăm țara, România iar la final apăsăm butonul de “ sign in”, ne logam în contul nostru Google și vom avea parte de o experiență de neuitat.

Pagină principala Google Trends este împărțită în trei secțiuni, și anume:

Partea de sus a paginii unde există bara de căutare astfel încât să putem căuta cuvintele cheie de interes.

Secțiunea “ în tendințe recent” unde sunt listate cele mai recente căutări de tendință.

Secțiunea “ Căutările anului” sunt aratate toate tendințele căutate de-a lungul anilor.

Cum poți face căutările?

Dacă ne dorim să evităm greșelile și să restrângem câmpul de căutare atunci trebuie să utilizăm semnele de punctuație. Trebuie să scriem clar ce ne dorim să vedem și să evităm spațiile sau greșelile gramaticale. Doar așa vom ajunge să avem parte de rezultatele pe care le dorim.

Prin Seo orice companie se poate dezvolta și poate ajunge să fie mai vizibilă în mediul online. Cu cât investim mai mult în promovare și în vizibilitatea afacerii noastre cu atât potențiali clienți o vor găsi mult mai ușor.

Leave a Reply

Suna
Whatsapp