Te-ai hotărât să deschizi si magazinul online sau sa iti faci un business în online unde îți vinzi produsele și/ sau serviciile?
Pentru a-ți asigura succesul, iată ce trebuie să știi înainte de a-ți deschide un magazin online
1. Ce este WooCommerce? Ce alte platfrome de ecommerce exista?
2. Care sunt opțiunile standard WooCommerce pentru integrarea plăților
3. Cum alegi sistemul de plăți potrivit pentru magazinul tău online
4. Care sunt procesatorii de plăți cu cardul național sau internațional
5. Cum alegi sistemul de plăți potrivit pentru magazinul tău online
În acest articol, ne propunem să atingem toate cele de mai sus, așadar notează ceea ce ți se pare important și aplicabil pentru tine!
Dacă ai întrebări suplimentare sau nu știi clar ce ți s-ar potrivi, programează o consultanță gratuită cu specialiștii Digital Craft.
1. Ce este WooCommerce? Ce alte platfrome de ecommerce exista?
WooCommerce este soluția de e-commerce de la WordPress folosit pentru vânzări online de către mii de magazine din toată lumea, este un plugin/modul de WordPress ce pemite crearea/dezvoltarea unui magazin online.
Este un kit practic care aduce site-ului tău tot ce ai nevoie pentru ca tu să vinzi cu succes cele mai diverse produse.
De ce l-ai alege? În primul rând, e gratuit și poate fi descărcat simplu. Alte avantaje: customizarea este accesibilă, este responsive (adaptabil pe mobil) și poate fi optimizat SEO foarte bine.
Cu siguranță există și alte platforme cunoscute de E-commerce precum Magento, Prestashop, Open Cart, Shopify cât și altele dar WooCommerce însă WooCommerce a devenit cea mai populară și folosită platformă, la nivel mondial iar costurile pentru modulele cu care se integrează sunt mult mai scăzute decât în cadrul oricărei platforme existente.
2. Care sunt opțiunile standard WooCommerce pentru integrarea plăților.
Instalarea standard a pluginului WooCommerce vine cu un pachet de 4 tipuri de sisteme de plăți (gateways):
● Check Payments
● Transfer bancar
● Plata la livrare
● Plata cu PayPal
Cele două exemple arată interfața utilizatorului (dreapta) și cea a programatorului (stânga – din Dashboard / WooCommerce / Setări / Plăți).
Bine de știut: Pot fi activate o parte din metodele de plata sau toate ori schimbată ordinea în care acestea apar. Poți adauga și alte opțiuni, precum plata cu cardul.
Extra: Aici este lista oficială a extensiilor de plată WooCommerce, iar aici se găsește lista oficială a pluginurilor pentru plăți cu WooCommerce.
3. Cum alegi sistemul de plăți potrivit pentru magazinul tău online?
Această decizie are în componență mai mulți factori de luat în considerare, precum: ce produse sau servicii vinzi, profilul business-ului, publicul tău țintă sau tipul de tranzacții de pe pagină.
Câteva recomandări în funcție de ce vinzi:
- Produse fizice: plata prin ramburs e cea mai potrivită
- Produse digitale sau servicii: nu este nevoie de plata ramburs
- Abonamente cu plăți recurente: vezi în funcție de client și obișnuințele lui de plată
Sfat: Studiază concurența și gândește din perspectiva clientului tău.
Vezi ce sisteme de plată se folsoesc în piață, cum arată ”drumul” clientului de la vizitator pe website la cumpărător (User Journey), cum îi este mai ușor să cumpere ceea ce tu oferi? Ce așteptări are clientul?
Poți alege mai multe sisteme de plată și astfel să mulțumești o gamă largă de potențiali clienți.
Bine de știut: Alegerea nu este definitivă. WooCommerce este flexibil și scalabil. Poți schimba oricând sistemul de plată dacă se dovedește a fi nepotrivit, sau îl poți readapta la dimensiunea business-ului pe măsură ce se dezvoltă.
4. Procesatori plăti la plata cu cardul, național și internațional
Vrei să folosești plata online cu cardul în România? Atunci îți recomandăm folosirea unui integrator de plăți online local, pentru că:
- sunt servicii cunoscute de către cumpărătorii români din online și prezintă încredere
- suportul tehnic și consultanța sunt la îndemână
- acceptă moneda în care vinzi produsele
Extra: Exemple de procesatori de plăți pentru plata cu cardul de pe piața românească (cu modul de integrare pentru WooCommerce):
Pentru piața internațională în schimb, avem soluții mai puțin familiare pentru români, dar cu mare renume internațional precum:
- PayPal este una dintre cele mai cunoscute companii pentru procesare de plăți. Nu poate fi folosit pentru plăți recurente (abonamente). Există plugin gratuit pentru integrare PayPal.
- BrainTree este tot un serviciu PayPal (deci este o soluție de încredere) si poate fi integrat cu WooCommerce
- Stripe este un alt procesator de plăți recunoscut pe piața internațională care acceptă și plăți recurente și procesează rambursarea automat. Într-un site construit cu WooCommerce, se poate integra cu extensia gratuita Stripe WooCommerce extention.
5. Cum securizezi plățile online – Certificatul de securitate SSL
Securitatea plăților e cea mai importantă atunci când vorbim de un magazin online – atât pentru client, cât și pentru tine ca furnizor.
Pentru oricare dintre sistemele de plată alese, este necesară o conexiune securizată, adică un Certificat de Securitate instalat pe domeniul pe care funcționează site-ul.
Certificatul de securitate SSL are rolul de a securiza schimbul de informații pe internet. El le encriptează așa încât informațiile confidențiale transmise către site (parole, date bancare) nu pot fi furate sau modificate.
În acest mod, datele confidențiale ale clienților sau ale vizitatorilor sunt protejate, asigurând siguranța tranzacțiilor pe site.
Instalarea unui astfel de certifical SSL este extrem de importantă!
Dacă ți s-a părut un articol interesant, te invităm să îl distribui și altor antreprenori sau viitori antreprenori! 🙂
Dacă îți dorești un magazin online – îți rămânem la dispoziție – contact@digitalcraft.ro