Asa cum probabil stii deja, nu este de fiecare data un task usor sa gasesti adresa de e-mail a unei persoane, in special daca aceasta adresa nu este afisata pe site, facebook, youtube linkedin, you name it. Cu toate acestea, este de inteles, avand in vedere numarul tot mai mare de e-mailuri trimise in ultima perioada, fiecare persoana vrea sa isi protejeze inboxul, in special proprietarii de afaceri care au timpul mai limitat, comparativ cu alte categorii de oameni.

Asadar, ce se intampla cand rolul tau este sa ajungi la antreprenori sa ii contactezi, insa nu dai in niciun chip de ei? Adevarul este ca vei da de majoritatea dintre acestia, dupa ce folosesti cateva strategii, asa ca hai sa elaboram cateva in materialul de astazi.

adrese_de_e-mail1

Primele lucruri pe care le poti face de regula implica o simpla cautare pe Google, cautarea in zona de contact pe site, ori pe social media….insa hai sa vedem si alte strategii mai avansate, in caz ca cele amintite anterior nu functioneaza:

1.   Folosesti servicii specializate care te ajuta sa descoperi adresele de e-mail.

Cateva recomandari in zona aceasta ar fi:

Fiecare are particularitatile sale, unde si preturile variaza de asemenea. Simte-te liber sa le explorezi si vezi care ti se potriveste cel mai mult. Oricum, la baza, majoritatea fac verificari de tipul SMTP si verifica calitatea surselor pentru a identifica adresa de mail valida, care te ajuta.

2. Varianta a doua presupune sa faci cateva presupuneri de genul:

  • numeprenume@numecompanie.com
  • prenumenumeinitiala@numecompanie.com
  • numelemic@numecompanie.com
  • Etc.

Pentru detalii, poti explora aceasta resursa din cadrul Hubspot sa aflii mai multe> https://www.hubspot.com/sales/find-email-address

O resursa extrem de buna care iti poate fi de folos cand vine vorba de permutari si diferite incercari automate> http://metricsparrow.com/toolkit/email-permutator/

3. Cauta “@numedomeniu.com” in motorul de cautare Bing

Motivul pentru care Bing, si nu Google, este ca primul este mai bun la cautarea in astfel de parametrii.

adrese_de_e-mail2

4. Verifica-ti conexiunile de pe Linkedin

Stiai ca adresele de e-mail iti sunt afisate la persoanele ce iti sunt conexiuni directe? Exact, insa doar daca faci un request de arhiva din “my network”, poti obtine adresele de e-mail de la conexiunile dorite si gata, ai rezolvat si cu adresa de e-mail 🙂

Daca esti de cealalta parte a situatiei, te sfatuiesc sa ai grija cu cine te conectezi pe Linkedin, sa nu te trezesti cu spam in inbox, just sayin’ xD

5. Contacteaza-i personal pe oameni intr-un tweet !

Dupa ce faci asta, roaga-i sa-ti lase in mesaj privat adresa lor de e-mail. Majoritatea vor fi incantati sa faca acest lucru, mai ales daca le oferi un motiv bine intemeiat si le precizezi de ce doresti adresa lor.

6. Foloseste Cautarea Avansata Twitter > https://twitter.com/search-advanced

Alternativ, te poti ajuta si de SnapBird > https://snapbird.org

7. Pur si simplu aboneaza-te la ei !

Daca o persoana careia ii doresti adresa de mail detine un site / blog, iar tu te abonezi la ei, sansele ca tu sa primesti mailuri fix de la acesta sunt foarte mari.

Cateodata, exista si adrese speciale de e-mail, si nu exact cele personale, insa si acestea sunt un bun start si pot arata ceva de genul:

newsletter@numesite.com

stiri@numesite.com

Sau ceva similar….

Ce poti face, este sa dai un raspuns la adresele de genul, si sigur vei fi contactat de cineva personal, ci nu din mesaje automate.

8. Foloseste WHOIS > https://who.is

Acest site este incredibil, si datele pe care le cauti, le poti gasi chiar aici.

Alternativ, eu foloseam si unealta aceasta > http://www.domaintools.com

Cu toate acestea, si datele din cadrul WHOis pot fi extrem de utile.

De exemplu, am un “personaj”, pe care il urmaream pe net, cand eram de liceu, este psiholog si chiar imi placea ce scrie la vremea respectiva. Acum, ca stiu de unealta Whois, pot sa aflu nu doar adresa lui de e-mail, ci chiar adresa completa a acestuia daca ne dorim acest lucru.

Asa ca am cautat pentru cine ne interesa, si anume Pera Novacovici de la personalitate alfa dot com si am dat de urmatoarele:

adrese_de_e-mail3

In ciuda norocului pe care l-am avut acum in cazul de fata, sa stiti ca la orice provider de nume de domenii web, exista o optiunea de WHOIS Protection, si daca persoana in cauza care detine site-ul bifeaza acea casuta, sa fie cumparat pachetul, ma tem ca numai merge acest pas la identificarea adresei de e-mail, sau ce cauti.

Unelte suplimentare ce merita incercate de asemenea:

Daca cunoasteti strategii mai bune decat cele mentionate in articolul de astazi, dati-ne de veste!

Leave a Reply

Call Now ButtonSUNA