Skip to main content

Introducere

La un moment dat din viata de antreprenor, poate te gandesti sa iti faci un magazin online. Mai ales, cand vezi ca nu ai cheltuieli asa de mari ca si cu unul fizic. Poti sa deschizi un magazin online pentru a vinde haine, cosmetice, jucarii, carti, mobila, calculatoare sau orice altceva. Un magazin online creat cu WordPress si WooCommerce poate fi folosit si pentru cei care presteaza servicii. Acest lucru este valabil mai ales celor care au un numar mare de servicii.

Crearea magazinului online poate fi facuta cu ajutorul nostru. Trebuie doar sa ne contactezi.

Pasii pentru a incepe un magazin online cu WordPress si WooCommerce sunt:

  • instalarea si setarea WordPress;
  • instalarea WooCommerce;
  • instalarea pluginurilor aditionale;
  • adaugarea produselor.

Instalarea si setarea WordPress

Primul pas este sa instalezi un sistem de management al continutului, in acest caz, vorbim despre WordPress. Trebuie sa gasesti gazduirea potrivita care sa iti ofere spatiul de care ai nevoie pentru produsele tale. Aceeasi firma trebuie sa iti ofere si viteza si banda de internet pentru vizitatorii tai. Tot aici poti instala si WordPress cu Softaculous. Nu uita de domeniu, care trebuie sa fie personalizat si unic. Domeniul poate cuprinde si numele general a domeniului de activitate. Sau poti sa ai un domeniu care include numele tau.

Atat instalarea cat si setarea WordPress, dureaza cateva minute, dar atentia ta este necesara, mai ales daca nu esti obisnuit sa le faci. Nu trebuie sa te panichezi sau sa grabesti lucrurile. Este ok sa le faci in stilul tau. Toate setarile care conteaza se afla in panoul WordPress si poti sa le accesezi adaugand /wp-admin la domeniul site-ului tau. Nu uita sa te autentifici. Apoi du-te la Setari si actualizeaza pe fiecare dupa cum doresti.

Instalarea WooCommerce – plugin-ul pentru magazin online

Pluginul WooCommerce se descarca direct de la WordPress. Chiar daca WordPress vine cu trei sau patru teme si doua sau trei pluginuri, tot ai nevoie de acest plugin. WooCommerce este pluginul specific magazinelor online. Exista sansa ca tema pe care o folosesti sa aibe deja WooCommerce integrat, mai ales daca este o tema pentru magazine online. Pentru un magazin profesionist recomandam varianta cu tema + WooCommerce integrat.

WooCommerce are milioane de descarcari si puterile sale ajuta peste o treime din magazinele online aflate pe internet. Este cel mai popular script de eCommerce de pe internet.

WooCommerce iti ofera puterea sa vinzi orice vrei. Este extensibil, scalabil si adaptabil. Este si open-source. Orice dezvoltator WordPress si PHP poate sa extinda functionalitatile sale.  Rest API si orice webhook pot fi folosite impreuna cu elemente AJAX pentru a imbunatati WooCommerce. Este construit pentru WordPress si prin urmare compatibilitatea este de 100%. WooCommerce este prietenos cu dispozitivele mobile si se poate mula conform afacerii tale. Codul folosit este unul sigur, modern si are o interfata curata. Incepand din 2019, WooCommerce vine si cu un plugin nou de administrare care ofera si rapoarte noi si interesante.

Printre alte functionalitati, are modele de plata preinstalate, sistem de taxe si modalitati de livrare. Poti oricand sa adaugi altele si sa le configurezi cum vrei. WooCommerce are proces de checkout, suporta diverse monede, reduce timpul de incarcare a paginilor si are si un cos. Poti sa adaugi, stergi, editezi produsele impreuna cu tipurile lor, variabile si inventar.

Cu WooCommerce poti usor sa calculezi livrarile, taxele si totalul produsului. Poti selecta adresa de livrare si alte informatii. Platforma este si prietenoasa SEO. Are posibilitatea de emitere a cupoanelor de discount si sistem de recenzii. Ai la dispozitie rapoarte si statistici privind activitatea din magazinul online.

Teme pentru  un magazin online bun

Printre cele mai intersante teme care au WooCommerce integrat amintim:

  • Neighborhood care are culori si structuri nelimitate si wishlist;
  • Cheope care are 2 pagini de finalizare personalizabile, efect zoom, catalog si slide-uri nelimitate;
  • Flatsome care este cea mai vanduta tema WooCommerce si ofera o experienta incredibila.

Aceste teme vin si cu pluginuri aditionale cum ar fi constructoare de pagini si slidere. Toate trei au un design interesant, prima fiind parca facuta pentru un magazin de haine sau bijuterii. A doua este recomandata pentru un magazin de mobila, iar ultima tot pentru un magazin de haine. Ele pot fi folosite pentru orice tip de magazin online.

Instalarea pluginurilor aditionale

Atat WordPress cat si WooCommerce sunt platforme dependente una de alta pentru un magazin online. Ambele sunt sisteme de management al continutului, al doilea fiind dedicat magazinelor online. Totusi trebuie sa instalezi pluginuri aditionale pentru a optimiza la maxim site-ul.

Recomandam instalarea pluginurilor:

  • Akismet – pentru antispam;
  • Bradcrum NavXT – daca tema nu are un sistem de navigatie bun;
  • Contact form 7 si Flamingo – pentru formulare de contact si agenda;
  • Floating Social Media Icon – pentru iconite catre canalele sociale;
  • JetPack – pentru statistici si imbunatatirea experientei utilizatorilor;
  • Newsletter – pentru un newsletter;
  • Slideshow – pentru slideshow.

Daca deja ai cumparat o tema cu WooCommerce, va avea si pluginuri folositoare. Altfel trebuie sa le instalezi din sectiunea de Plugins din panoul de control. Nu uita sa le si activezi.

Adaugarea produselor

Ultimul pas la fel de important ca toate celelalte este adaugarea produselor in magazinul online. Trebuie sa incerci sa adaugi produse noi constant pana aduni un numar mare de produse. Foloseste imagini, clip-uri video si descrieri unice pentru fiecare produs. Nu repeta aceleasi elemente la alte produse, exceptie fiind atributele si pretul. Tine minte ca aceste aspecte conteaza atat pentru vizitatorii umani, cat si pentru robotul Google, care revine mereu pentru a studia continutul.

Cand scrii descrierea unui produs, scrie cat mai multe detalii si foloseste si o poveste. Scrie si detaliile tehnice. 

Fiecare produs ar putea avea propriul sau articol si ai putea oferi posibilitatea vizitatorilor sa te intrebe despre detalii.  Cele mai mari magazine online au sectiune de recenzii, dar si sectiune de intrebari. Vezi exemplul eMag sau Altex.

La sfarsit, trebuie sa ai rabdare si timp pentru a adauga produse. Nu strica nici experienta pe care o ai, daca o ai. Introducerea datelor in alte magazine, programe sau tabele te poate ajuta la acuratete si la timp. Creativitatea te poate ajuta sa grabesti procesul de adaugare, dar si la crearea unica a descrierilor produselor.

magazin online

 

Leave a Reply

Suna
Whatsapp