Skip to main content

Despre tipurile de site-uri destinate afacerilor

Un site dedicat afacerii tale trebuie sa fie unul simplu, aerisit si intuitiv. El trebuie sa fie destinat posibililor clienti din domeniul specific al afacerii pentru care ai facut site-ul. Crearea unui site dedicat afacerii tale cu WordPress poate fi o oportunitate unica de a creste numarul de clienti. Poti si sa editezi continutul dupa cum doresti. Cu tema potrivita, cu strategia pregatita poti cresti numarul clientilor extrem de usor. Mai ales daca ai la indemana ajutorul pluginurilor si al scripturilor potrivite.

Exista mai multe tipuri de site-uri destinate afacerilor:

 1. Site-ul tip brosura, este un site de prezentare ale carui pagini cuprind detalii de contact, testimonialele altor clienti, istoria afacerii, serviciile oferite si sectiunea despre. Acest stil ofera informatii utile si un calculator pentru estimarea pretului pentru serviciul oferit de tine.
 2. Stilul revista, este acel stil care atrage vizitatorii mai ales prin continut. Acesta se foloseste la bloguri si se potriveste de minune cu marketingul afiliat pentru a creste veniturile. Deseori acest tip de site cuprinde galerii de imagini, slideshow-uri si clip-uri video incorporate in articole.
 3. Stilul e-commerce este magazinul online. Aici trebuie sa ai grija, pentru ca vei vinde produse direct clientilor tai. Poti sa vinzi un produs sau mai multe. Poti sa te gandesti la o intreaga categorie sau la o subcategorie de produse. Asigura-te ca oferi experienta potrivita pentru a indemna vizitatorii sa devina clienti. Conversia acestora este extrem de valoroasa. Asigura-ti loialitatea si satisfactia lor.
 4. Site-ul de tip anunturi cum ar fi olx.ro, este un site care poate genera continut direct de la vizitatorii sai.  Poate cuprinde anunturi de vanzare, de prestari servicii si nu numai. Printre elementele media prezente amintim text, imagini, clip-uri video, slide-uri. Functionalitati ca si  anunturile reprezentative, anunturi recomandate sau chiar liste de dorinte, ar trebui sa fie ceva la ordinea zilei.

Pluginuri pe care sa le folosesti la un site dedicat afacerii tale

Generale

Pentrru scopuri generale, indiferent de stilul site-ului, ai nevoie de cateva plugin-uri.  Nu conteaza daca ai un site tip revista, anunt, brosura sau magazin online. Pluginurile care te ajuta sa iti imbunatatesti site-ul:

 • Yoast SEO este un plugin care te ajuta sa scrii corect continutul. Acesta te ajuta sa adaugi cuvinte cheie, descrieri si titluri pentru motorul de cautare Google. Poti sa legi si Google Analytics de el. Practic, tot procesul SEO tine de Yoast.
 • Custom Favicon este un plugin daca te ajuta sa iti creezi brandul. Pentru inceput te lasa sa incarci un favicon personalizat care sa apara la tab-ul navigatorului tau de internet. Poti pune unul reprezentativ si chiar animat.
 • WP Updates Notifier te ajuta sa actualizezi nucleul WordPress, temele si pluginurile. Acesta iti trimite mail de fiecare data cand o actualizare noua apare.
 • Akismet este pluginul perfect de protectie anti-spam. Acesta detecteaza nu doar comentariile spam, dar si comentariile cu insulte. Poti folosi pluginul si in cazul anumitor formulare.
 • Contact Form 7 este unul dintre cele mai populare si simple pluginuri pentru formulare de contact. Este usor de folosit cand vine vorba de un formular simplu.
 • Flamingo este un plugin care functioneaza doar cu Contact Form 7 si tine locul unei agende. Practic, atat datele persoanei care ti-a scris printr-un formular Contact Form 7, dar si mesajul sunt pastrate in Flamingo.

Stilul brosura

Pentru acest stil de site sunt cateva pluginuri specifice foarte interesante:

 • Simple Pagination te lasa sa creezi un sistem usor si avansat de navigatie pe site-ul tau.
 • Share Buttons by AddtoAny te lasa sa impartasesti site-ul, pagina ta pe mai multe retele de socializare cum ar fi Facebook sau Twitter.
 • Skype Online Status plugin te ajuta sa arati vizitatoriilor ca esti online pe Skype si ca ei te pot contacta la nevoie.

Tema zeeTasty este special creata pentru site-uri de tip brosura unde poti avea pana la 3 coloane pe prima pagina cu sectiuni ca si Bine ai venit, Servicii si Despre noi. Tema este curata si suta la suta responsive. Are fundal personalizat, logo personalizat, antent personalizat si imagini reprezentative.

Stilul revista

In cazul acestui stil, cu siguranta, ai nevoie de pluginuri care sa atraga vizitatorii cum ar fi:

 • Recent Post Slider care arata intr-un slide ultimele postari folosind imaginile reprezentative din articole. Poti sa personalizezi paginatia, numarul de slide-uri si butoanele, dar si numele de imagini dintr-un slide.
 • Yet Another Related Posts arata la fiecare articol, alte articole similare. Astfel cresti traficul si clienti petrec mai mult timp pe site.
 • Jetpack by WordPress.com este un plugin complex care ofera multe functii printre care si cel amintit de pluginul de mai sus. Acesta insa ofera si un monitor care supravegheaza bunul mers al site-ului.

Tema Magazine Basic ofera imbunatatiri oricarui site care abordeaza acest stil. Are un personalizator si suporta articol de tip Video, Audio, Imagini, Link, Galerii si multe altele. Este compatibil cu JetPack, bbPress si BuddyPress.

Stilul e-commerce

Pentru acest stil mentionam:

 • WooCommerce care este cel mai folosit plugin pentru magazine online. Acesta se integreaza perfect cu WordPress si are functii cum ar fi metode de livrare, metode de plata, catalog si multe altele.
 • Newsletter este un plugin foarte personalizabil care te lasa sa creezi emailuri si sa le trimiti abonatilor tai. Contine mai multe modele de email si ofera si suport CSS.
 • WP Support Plus Responsive Ticket System ofera suport clientilor tai printr-un sistem bine pus la punct.

Tema Neighborhood Responsive Multi-Purpose Shop Theme vine cu personalizari in ceea ce priveste culorile, WooCommerce, lista de dorinte si multe altele. Este tema perfecta pentru un magazin online.

Stilul site-ului cu anunturi

Acest tip de site are anumite pluginuri similare cu magazinul online, dar are si cateva specifice:

 • Captcha plugin poate fi foarte folositor cand ai sute de clienti care incep sa faca spam cu anunturi.
 • Ditty News Ticker te poate ajuta sa postezi ultimele anunturi rapid pe site-ul tau.
 • Polldaddy Polls & Ratings te ajuta sa ceri feedback de la vizitatori.

Tema cea mai folosita in acest caz este Classipress. O tema creata special care ofera managementul utilizatorilor, a anunturilor, diferite modele si pachet de membru.

Lasa un comentariu

Suna
Whatsapp