De ce sa ai pe site pluginuri JavaScript 

Elemente media interactive sunt cel mai bine redate de pluginuri JavaScript. Printre elementele media amintim cele audio, video, galerii, harti, contoare, formulare, popup-uri si multe alte animatii. Despre elemente media am mai scris si aici, dar si aici. Toate aceste elemente imbunatatesc interactiunea si implicit experienta utilizatorului in ceea ce priveste site-ul. In plus, tu vrei ca acesta sa interactioneze intr-un anumit mod, facandu-l sa te sune, sa iti trimita mesaje sau sa adauge in cos produsele tale.

Scripturile JavaScript pot reda rapid si usor elemente media interactive animandu-le. Bineinteles, ca se pot folosi doar coduri HTML si CSS pentru animatii, dar nu vor fi la fel de interactive. Printre cele mai populare librarii JavaScript, vei da deseori de jQuery. Daca vrei sa iti aduci site-ul la viata, trebuie sa ai pe site macar butoane animate daca nu chiar slide-uri, formulare, galerii de imagini si harti. Aceste 5 elemente sunt cele mai populare si se regasesc pe majoritatea site-urilor de prezentare. Pe unele magazine online, mai gasim si anumite galerii cu  efecte lightbox, dar si pagini de finalizare rapide si animate.

De ce sa folosesti un plugin media

Sunt multe tipuri de elemente media. Sa spunem ca vrei ca vizitatorii tai sa completeze un formular dintr-un popup cand navigheaza pe pagina ta. Sau vrei ca utilizatorii sa caute locatiile magazinelor tale si cum sa ajunga la acestea.

Cele mai interactive elemente media ar fi hartile, filmuletele, cartile, chestionarele, ceasurile si popup-urile. Ele ar trebui sa fie o parte indispensabila a continutului site-ului tau. O combinatie balansata a acestor elemente va indemna la actiune utilizatorii site-ului tau.

Pentru a adauga acest nivel de interactivitate pe siteul tau WordPress, ai nevoie de limbajul JavaScript. Limbaj folosit in general pentru frontend (partea din fata a site-ului, nu panoul de control = backend). Cu JavaScript poti adauga animatii in timp real si poti raspunde utilizatorilor cu alte actiuni facute de site, fara a fi nevoie ca acestia sa reincarce pagina web pe care se afla.

Un plugin Javascript este o bucata de cod pe care o poti instala rapid direct din Libraria WordPress pentru a adauga interactivitate si experienta placuta site-ului tau. In plus, pe langa toate acestea, pluginurile JavaScript ofera design si functionalitate in plus, ceea ce poate face site-ul original.

Pentru a instala un plugin, fie il iei dintr-o piata online cum este CodeCanyon, fie din libraria gratuita WordPress.

Cum sa alegi pluginuri JavaScript

Pentru pluginuri de pe CodeCanyon, poti sa te duci direct la cautarea care include pluginuri WordPress care folosesc JavaScript. Acestea nu sunt prea scumpe si sunt si usor de folosit. Tot ce trebuie sa faci este sa descarci scriptul respectiv si sa il instalezi folosind metoda manuala. Aceasta metoda te lasa sa incarci arhive zip. Scriptul va lucra in fundal si va transforma filmarile video, formularele, fisierele audio, galeriile de imagini sau orice alt element media. Placut este ca site-ul nu se va incarca mai greu din cauza lor. De exemplu, in cazul pluginurilor care ofera galeriilor de imagini, efectul lightbox, imaginile din cadrul lor se vor deschide intr-un popup. Iar fundalul va fi intunecat.

Toate aceste pluginuri sunt construite avand ca si scop imbunatatirea unei prezentari fie ea in forma unei galerii, unui filmulet sau unui formular. Acestea ofera numeroase optiuni pentru personalizare, dar trebuie sa tii cont de:

 • usurinta  – cu cat un plugin este mai usor de folosit cu atat este mai bine pentru tine;
 • adaptabilitate -un plugin si efectele sale sunt responsive si se adapteaza corect pentru mai multe dispozitive;
 • compatibilitate – un plugin si efectele sale;
 • suport pentru touch – daca functionalitate oferita de un plugin ofera si suport pentru touchscreen, atunci este pluginul pe care trebuie sa il ai.

Mai jos este lista de pluginuri JavaScript de pe CodeCanyon pe care o recomandam pentru site-ul tau WordPress.

Continutul afisat in slidere este minunat. Poti grupa serii de slide-uri rotative dupa cum doresti. Swift Box poate prelua continut din diverse resurse asa cum ar fi feed-uri RSS, pagini de Facebook, Twitter, Youtube, SoundCloud, Pinterest sau de pe site. Pluginul se ocupa de toate, de la titluri, link-uri, imagini, tabele si liste. Totul este colectat automat. In plus poti sorta si dupa datele continutul grupat.  Alte caracteristici ale acestui plugin ar fi:

 • Fiecare element este personalizabil – ai la dispozitie peste 40 de optiuni;
 • Continutul poate fi filtrat printr-un sistem bine pus la punct care sterge partea HTML care nu este necesara;
 • Sliderul este suta la suta responsive si optimizat pentru mobil;
 • Suporta interactiuni de timp touch si drag;
 • Perioadele de afisare sunt personalizabile si pot fi permanente.

Daca vrei un plugin care iti construieste cronologia unor anumite evenimente atunci foloseste Cool Timeline Pro. De exemplu, poti folosi acest plugin pentru a arata istoria companiei tale.

Poti personaliza extrem de mult afisarea folosind imagini, slideshow-uri, culori si design special. Ai optiunea de afisare orizontala sau verticala, in ordine ascendenta sau descendenta. Poti si converti articolele de pe blog pentru a-le folosi cu acest plugin. In plus poti afisa oriunde vrei cronologia folosind un scurtcod.

LivIcons Evolution  este perfect pentru cei care doresc sa foloseasca iconite animate in format SVG.  Cu ele site-ul va aarata mai viu si mai personal. Ai la dispozitie un pachet clasic, compatibil cu orice browser, de iconite. Fiecare are animatia sa JavaScript proprie. Alte caracteristici ale pluginului ar fi:

 • 379 de iconite animate unice fiecare cu cate 5 stiluri diferite;
 • marimea iconitelor poate fi controlata prin CSS;
 • suporta Visual Composer, Elementor si WP Bakery Page Builder;
 • are un panou de configuratie;
 • fiecare iconita are animatii si actiuni pentru hover, click si autoplay.

Cost Calculator  este curat si simplu. Te ajuta sa faci un formular special de estimare pret pentru clientii tai. Vine cu mai multe shortcode-uri si poate fi folosit cu WP Bakery Page Builder sau cu Bold Builder.

Leave a Reply

Call Now ButtonSUNA