Ce sunt piesele WordPress 

Piesele WordPress, in engleza Widgets, sunt elemente care se pozitioneaza, de obicei, in lateralul site-ului. Alte zone specifice ar mai fi subsolul si antetul. In functie de tema sau pluginurile folosite, zonele unde poti pozitiona piese difera la fel ca si pozitia si zonele pentru meniuri. Piesele te lasa sa adaugi continut diferit fata de partea principala a site-ului. Daca pe pagina ai un articol, bara laterala poate cuprinde piese care redau cele mai populare articole, imagini, formulare si alte lucruri. Scopul lor este sa faca site-ul mai interactiv.

Aceste piese pot fi disponibile datorita unor plugin-uri sau teme specifice. Tu insa va trebui sa verifici care piese sunt valabile mergand in panoul de control WordPress. Aici mergi la Apperance (Aspect) si apoi la Widgets (Piese). Zonele unde poti sa pui piese sunt automat create si disponibile in partea dreapta, iar in partea stanga ai piesele. Nu trebuie decat sa tragi si sa arunci cu mouseul piesa dorita si apoi sa o modifici conform dorintelor tale.

Trebuie sa stii ca poti adauga piese si zone noi in functie de pluginuri. Daca vrei o piesa cu pagina ta de Facebook, trebuie sa cauti un plugin care iti ofera aceasta functie. Daca vrei sa creezi zone noi pentru piese sau sa te joci cu ele, trebuie sa cauti un plugin care sa faca exact acest lucru. De exemplu, ai putea sa pui piese si in partea principala de continut cu pluginul potrivit.

In acest articol vom prezenta cele mai folositoare si interesante piese WordPress pentru site-ul tau.

WP Call Button

Asa cum ii spune si numele WP Call Button este un buton pregatit pentru vizitatorii site-ului tau. Daca ei il apasa, te vor suna. Pluginul care creeaza acest widget poate fi descarcat de la https://wordpress.org/plugins/wp-call-button/.  Poti sa faci butonul lipicios si sa il folosesti pentru afacerea ta. Sunt disponibile mai multe stiluri si functioneaza cu orice numar de telefon fix sau mobil. Acest plugin inlocuieste codul CSS si HTML pentru <a href=”tel:nr-telefon”> numar telefon</a> pe care il poti adauga intr-un widget HTML.

WPForms

Unul dintre cele mai folositoare pluginuri de creare a formularelor este WPForms. Acesta poate fi descarcat de la https://wpforms.com/. Trebuie sa stii ca pluginul are o varianta cu plata. Varianta gratuita se afla la https://wordpress.org/plugins/wpforms-lite/

Acest plugin te lasa sa creezi formulare folosind functia de tragere si aruncare a mouse-ului tau. Are diferite design-uri gata de folosit si este compatibil cu Gutenberg. In plus, poti crea si un widget cu el.

RafflePress

Daca vrei o modalitate rapida si usoara de a crea un concurs sau un giveaway poti folosi RafflePress disponibil la https://wordpress.org/plugins/rafflepress/. Poti crea si o piesa care sa iti aduca o groaza de clienti, abonati si trafic pe site. Poti crea si pagini separate de restul, dedicate concursului tau.

Recent Posts Widget with Thumbnails

Implicit, WordPress are deja o piesa cu cele mai recente articole care afiseaza o lista cu titlurile acestora. Acest plugin insa face mai mult. Ofera fiecarui titlu imaginea reprezentativa sau prima imagine din articol. Dimensiunile imaginilor sunt mici, astfel ca nu se va strica design-ul site-ului. Poti tu sa modifici inaltimea si latimea dupa cum doresti. Acest plugin este disponibil la https://wordpress.org/plugins/recent-posts-widget-with-thumbnails/

Astra Widgets

Un pachet de widget-uri foarte folositor este Astra Widgets pe care il gasiti aici https://wordpress.org/plugins/astra-widgets/. Initial pachetul a fost creat pentru tema Astra, dar poate fi folosit si in combinatie cu alte teme. Printre alte piese amintim: afisarea locatiei afacerii tale, link-uri catre profilele sociale si lista de iconite.

Este compatibil cu cele mai populare constructoare de pagini si cu orice tema.

Simple Icons

Daca vrei o piesa care doar sa adauge iconite care corespund canalelor social media foloseste Simple Icons. Poti instala plugin-ul de la http://wordpress.org/plugins/simple-social-icons/. Toate setarile sunt disponibile la setarile piesei si poti alege care iconita si canal social media sa fie afisat. Trebuie doar sa adaugi link-ul profilului tau. Poti si sa modifici iconita alegand o culoare diferita pentru fundal si pentru iconita. Acest plugin este construit de cei de la StudioPress care se afla in spatele framework-ului Genesis.

Google Maps Widget

O idee buna este sa afisezi si locatia magazinului sau biroului tau pe site. Acest aspect se poate realiza foarte usor chiar cu Google Maps Widget, disponibil in libraria WordPress cu acelasi nume. Cand cineva apasa pe harta, o harta mai mare se deschide intr-un popup lightbox. Aceasta este una dintre cele mai bune piese pentru afisarea adresei si locatiei.

Compact Archives

Implicit, arhiva de articole introdusa intr-o piesa ocupa foarte mult spatiu. Pluginul Compact Archives solutioneaza aceasta problema salvand spatiu si grupandu-le in arhive anuale si nu lunare. Pluginul este compatibil cu Gutenberg si este disponibil la https://wordpress.org/plugins/compact-archives/.

OptinMonster

Daca vrei sa creezi un formular de abonare pe care sa il pui intr-o piesa laterala sau in subsol, cea mai buna metoda este folosirea lui OptinMonster. Acest plugin este foarte folosit in magazinele online si in site-urile de afaceri. OptinMonster poate fi descarcat de la https://wordpress.org/plugins/compact-archives/.

 

AdSanity

Cel mai bun plugin pentru administrarea reclamelor pe site-ul WordPress este AdSanity. Folosindu-l, poti afisa reclamele si in piese laterale. Acesta este compatibil cu bannere, Google Adsense sau marketingul afiliat salvand spatiu si generand banuti. Poti sa gasesti AdSanity aici: https://adsanityplugin.com.

 

Testimonials Rotator

Poti afisa foarte usor testimonialele clientilor tai pe site intr-o piesa cu Testimonials Rotator. Astfel validezi profesionalismul tau. Pluginul poate fi descarcat de la https://wordpress.org/plugins/testimonial-rotator/.

 

Easy Table of Contents

Daca vrei un cuprins al articolelor tale, poti sa faci asta rapid si usor cu Easy Table of Contents pe care sa il pui intr-o piesa. Pluginul, automat, introduce cuprins al articolelor mai lungi sau poti si manual sa faci asta. Poti sa il descarci de aici https://wordpress.org/plugins/easy-table-of-contents/.

Widget Context

Daca vrei sa ascunzi o anumita piesa in functie de context, poti sa faci asta cu Widget context. Astfel ca atunci cand intri pe o pagina specifica, poti ascunde un widget sau poti afisa un anumit widget. Pentru mai multe detalii vezi https://wordpress.org/plugins/widget-context/.

 

WP-PostRatings

Una dintre cele mai folosite piese WordPress este WP-PostRatings care iti ofera puterea de a nota fiecare articol. Poti folosi notele pentru a le afisa intr-o piesa. Astfel vizitatorii tai vor vedea cele mai apreciate articole si vor putea la randul lor sa ofere un feedback. Pluginul poate fi descarcat de la https://wordpress.org/plugins/wp-postratings/.

Theme My Login

Cel mai puternic plugin care iti permite sa personalizezi pagina de logare pentru site-ul tau este Theme My Login. Acesta vine si cu o piesa pentru logare facilitand accesul utilizatorilor.

Google Language Translator

Daca vrei sa traduci site-ul in mai multe limbi straine, dar nu ai buget sau timp, iti recomandam sa folosesti Google Language Translator. Acesta te ajuta sa traduci automat site-ul folosindu-te de Google. Poti sa pui meniul de limbi intr-o piesa. Foloseste pluginul instalandu-l de aici https://wordpress.org/plugins/google-language-translator/.

The Events Calendar

Creeaza si administreaza foarte usor evenimente cu pluginul The Events Calendar.  Peste 700.000 de site-uri WordPress folosesc acest plugin. Poti sa creezi o lista a evenimentelor impreuna cu detaliile complete. Aceasta lista poate fi afisata intr-un articol, intr-o pagina sau intr-o piesa. The Events Calendar poate fi descarcat la https://wordpress.org/plugins/the-events-calendar/.

Widget Importer & Exporter

Acum ca ai toata lista de piese pregatita pentru tine trebuie sa te asiguri ca poti oricand sa le instalezi rapid. Foloseste Widget Importer & Exporter pentru a importa si exporta piesele tale. Salvarea va genera un fisier JSON care poate fi importat pe un alt site. Daca folosesti exact aceeasi tema si pluginuri, atunci si piesele se vor afisa exact la fel. Foloseste plugin-ul de la https://wordpress.org/plugins/widget-importer-exporter/.

 

Leave a Reply

Call Now ButtonSUNA